Piling nam pomaže da se oslobodimo starih stanica kože, ali postoji nešto mnogo djelotvornije, ne samo za ljepotu nego i za zdravlje. Riječ je o suhom četkanju kože. U tu svrhu najbolje je koristiti četke od prirodne dlake, ne previše grube, a možete ih nabaviti u drogerijama. Praktično je da četka ima dužu dršku, kako biste lakše četkali leđa ili zadnji dio nogu.

Krenite od nogu (od gležnjeva prema koljenima, od koljena prema bedru, ruke od šaka prema ramenima, leđa od vrha prema dolje i trbuh od dolje prema gore) i na mjestima koja imaju tvrđu kožu primijenite jači pritisak. Sam postupak suhog četkanja može trajati između 10 i 15 minuta. Nemojte biti pregrubi, cilj je da poboljšate cirkulaciju i protok limfe, ne da iritirate kožu. Najbolje je ujutro, prije tuširanja. Nakon toga se otuširajte kako biste odstranili mrtve stanice kože i namažite hidratantnim losionom.

Koje su blagodati?

Pravilno suho četkanje pomaže limfnom sistemu da transportira bijela krvna zrnca i eliminira nakupljanje toksina u tijelu. Pomaže u pravilnom radu žlijezda i lučenju hormona. Također, suho četkanje utječe na poboljšanje cirkulacije i smanjivanje celulita. Sprječava nakupljanje viška vode. Četkanje kože je svojevrsni vid masaže, što pomaže tijelu da se oslobodi stresa. Ovaj tretman također povećava tonus mišića i poboljšava teksturu kože, što pomaže u sprječavanju prijevremenog starenja. Nakon minimalno 30 dana uočit ćete prve rezultate.