Dok upotreba negativnih riječi dovodi do nezadovoljstva i pogoršanja problema, pozitivne riječi pojačavaju dobro raspoloženje, sreću i pozitivnu energiju. Suvremeni psiholozi potvrdili su vezu između onoga što govorimo i našeg osjećaja sebe i sreće. Stvar je u tome što se riječi koje često izgovaramo talože u podsvijesti i izazivaju posebnu reakciju tijela, utječu na naše ponašanje i život uopće. Evo liste od 5 riječi koje će vam pomoći da se riješite problema i privučete sreću:

Sreća - Govorite o njoj, izgovarajte riječ sreća, pokažite da je ona prisutna u vašem životu. Na primjer, ujutro kad ustanete možete reći - "Vjerujem da će mi se sreća danas osmjehnuti", ili "Svakako ću postići svoju sreću."

Ljubav - Sposobnost da volite sebe i svijet oko sebe je ključ sreće. Podsjećajte bliske ljude koliko vam je stalo do njih i nemojte se plašiti priznati svoju ljubav. Ujutro recite: "Volim ovaj svijet zbog njegove ljepote i mogućnosti koje mi otvara."

Blagostanje - Kada nešto vjerujete da zaslužujete, to vam i dolazi u život. Ako ponavljate svakodnevno da zaslužujete blagostanje i da u vašem životu teče izvor blagostanja, tako će i biti.

Zahvalnost - Ova riječ je povezana s empatijom, suosjećanjem, vjerom, dobrotom, zadovoljstvom... Kada ste zahvalni na onome što imate, sreća se okreće ka vama. Ako se fokusirate samo na probleme i ono što nemate, to se gomila, donosi nezadovoljstvo i negativnost. Zato nikada ne zaboravite reći riječ "hvala" – bliskim ljudima, sretnim okolnostima, onima koji su vam pružili pomoć, životu, svemu, uvijek i svuda.

Nada - Ona potiče čovjeka da skupi snagu i krene dalje i u najtežim situacijama. Što češće izgovarajte "Nadam se najboljem".