Vani pada kiša i vi sjedite kod kuće na kauču pokriveni dekicom. Pripremite si ukusan čaj, kekse i uzimate knjigu u ruke... Ako vam ovo zvuči dobro, ali ne znate koju biste knjigu čitali – u tom slučaju imamo super prijedloge za vas! U nastavku, donosimo vam popis tri autora čije knjige biste trebali pročitati – s njima ne možete pogriješiti.

Isabel Allende

Podrijetlom iz Čilea, ova spisateljica je svoju svjetsku slavu stekla već prvim romanom Kuća duhova. Njezini romani, koji se popularno nazivaju bajkama za odrasle često se temelje na njezinu osobnom iskustvu i povijesnim događajima, kao što i odaju počast životima žena.

Carlos Luiz Zafón

Ovog pisca koji je diljem svijeta poznat po svojoj tetralogiji Groblje zaboravljenih knjiga, mnogi smatraju drugim najvećim španjolskim piscem nakon Miguela de Cervantesa. Ako tražite uzbudljive i mistične priče koje će vas odvesti u svijet prošlosti te koje će vas držati napetima do zadnje stranice – u tom slučaju, Zafón je odličan odabir za vas.

Haruki Murakami

Ako tražite nešto neobično i originalno, ali opet jednostavno i dirljivo – možda bi vam se mogla svidjeti djela ovog japanskog pisca. Opus ovog autora je žanrovski i tematski nešto raznolikiji od prethodna dva pisca, no bez obzira na to koju knjigu odaberete – jamčimo vam da se nećete razočarati.