Što prvo učinite kada se ujutro probudite? Od toga kako počinjete svaki novi dan ovisit će kako ćete se osjećati, koliko ćete energije imati, hoćete li biti inspirirani i produktivni ili ne. Nasljednica Louise Hay, motivacijska govornica i autorica nekoliko knjiga, Gabrielle Bernstein, objasnila je da ujutro kada ustanemo imamo dvije opcije: možemo se uskladiti s Univerzumom kroz duhovnu praksu, meditaciju, molitvu, afirmaciju ili vježbu. . . ili možemo uzeti svoje telefone, pogledati vijesti i početi juriti za svojim obavezama.

Kada izaberemo drugu opciju, često počinjemo dan s negativnim vibracijama. Zato je imperativ da promijenimo svoje jutarnje navike. Jutro je sveto vrijeme. Imamo mogućnost da biramo kako želimo da nam prođe ostatak dana. Jedna promjena u našem ponašanju može preusmjeriti čitav naš dan.

 Dok spavate, opuštate se, niste u energiji otpora, oslobađate prostor... To znači da kada se probudimo, imamo priliku početi iznova. Zato su prvi trenuci jutra tako dragocjeni. Pratite jutarnju vježbu da biste započeli dan na pravi način i održali pozitivne emocije tijekom dana.

"Izgovaranje mantri me vraća ljubavi prema Univerzumu, prihvaćanju sebe i oprostu za bilo kakvu neusklađenost od prethodnog dana. Potvrđujem kako se želim osjećati, tko želim biti i kako se želim pojaviti u svijetu. Potvrđujem ljubav prema sebi i suosjećanje, svoju spremnost da se osjećam dobro. Ova praksa je spasonosna za mene. To me odmah dovodi u duhovno, fizičko i emocionalno usklađivanje. Afirmacija pozitivnosti mi pomaže da iskoristim svoju vezu s Univerzumom i da me taj pozitivan zamah drži tijekom cijelog dana", kaže Gabrielle Bernstein. 

Mantre možete izgovarati u sebi ili naglas. Bez obzira na to kako se osjećate kada se probudite ujutro, ove afirmacije iz Gabrijeline knjige "Super attractor" (2019.) pomoći će vam da se uskladite. Dozvolite da vas snaga vaših namjera vrati u ravnotežu.

1. Moje tijelo je odmorno i moj um je bistar.
2. Dan počinjem pozitivnim mislima i energijom.
3. Moj dan se odvija s lakoćom i milošću.
4. Ljudi me podržavaju tijekom dana.
5. Univerzum podržava moje želje danas.
6. Otvorena sam da primim sve dobre stvari.
7. Ja sam energična i inspirirana.
8. Sve kreativne mogućnosti su mi dostupne.