Jeste li svjesni koliko nevjerojatne i sjajne mogu biti srednje godine? Djeca su odrasla, raskrstili smo s ljubavnim dilemama, počinjemo se više posvećivati sebi. Nažalost, mnogi ljudi ulazak u 50-e godine tumače kao starost. Starenje je stanje izbora, ovisi o našem stanju duha, a ne o borama i sijedoj kosi. Poznati glumac Sean Connery imao je zanimljiv citat koji može inspirirati mnoge osobe u srednjim godinama: "Neki ostare. Neki sazrijevaju."

U ovom kratkom citatu može biti skrivena sva tajna sretnog života nakon 50. rođendana. Starost je činjenica, a patnja u odnosu na starost je već izbor. Vi birate hoćete li cijelog dana sjediti pred TV-om u fotelji ili ćete šetati i udisati svjež zrak; birate hoćete li se izolirati ili ćete izlaziti s prijateljima; vaš je izbor hoćete li željeti ostati sami ili ćete pronaći novu ljubav. O vama ovisi hoćete li čekati mirovinu, ili ćete željeti napredovati u karijeri...

Sean Connery rekao da je odluka da budemo stari samo naš izbor. I zaista je tako. Ako ovaj period promatrate kao zrelost, shvatit ćete da ste u velikoj prednosti. Sve ovisi o vašim željama, snovima i ambicijama. Vi birate kako će izgledati rasplet u vašem životu. Izaberite radost i ljubav prema sebi. Onda će vaše 50-e godine biti nevjerojatne. 

Izvor: sensa.mondo.rs