Imate osjećaj da ste zapeli i da se sve oko vas se raspada? Možda ste došli do one kritične točke u vezi, možda je riječ o poslu u kojem više ne pronalazite zadovoljstvo ili se jednostavno osjećate izgubljenima i ne znate kako dalje? Tako je lako izgubiti smjer i izgubiti nadu kada stvari ne idu kako je planirano. Međutim, važno je da nikada ne odustanete od sebe jer svemir nam nikada ne uzima nešto, osim ako poslije toga ne slijedi nešto bolje. Samo morate vjerovati da, koliko god stvari loše izgledale, s vremenom će postati bolje.

U nastavku, donosimo 10 stvari koje morate zapamtiti kada sve oko vas izgleda kao da ide po zlu:

1) Život je pun malih koraka i uspona

Kad osjetite da ste došli do raskrižja, počinjete preispitivati dosadašnji put. Da se vratite i počnete ispočetka? Ili da nastavite? Život je pun malih koraka, od kojih svaki vodi do nečeg većeg. Vaš je posao staviti jednu nogu ispred druge i napraviti skok vjere bez obzira koliko mali taj skok izgledao. Upamtite da uvijek slijedite svoje srce, prigrlite sva iskustva bez obzira na to jesu li ona bila dobra ili loša i nikad se ne osvrćite unatrag. Samo nastavite koračati prema naprijed.

2) Briga je problem, a ne rješenje

Zakon privlačenja je nešto što nam je sigurno svima poznato. Naš je život rezultat svega što izbacimo u svemir. Ako stalno o nečemu brinete, velike su šanse da ćete u svoj život privući situacije koje vam stvaraju još veću brigu. To je nešto za što je potrebno puno vremena i razumijevanja, međutim, kada shvatite da je ono čega se najviše bojite zapravo ono prema čemu trčite – tad je vrijeme da promijenite način na koji razmišljate. Manje se brinite o problemima i imajte više nade u to da ćete pronaći rješenja za svoje probleme.

3) Budite ponosni! Započeli ste ovo putovanje s razlogom

Prisjetite se te ideje, tog sna. Razmislite o osjećaju koji ste dobili kada ste vizualizirali sve mogućnosti koje bi to mogle ostvariti. Razmislite o vatri u vama zbog koje je ustajanje iz kreveta svakog jutra bilo uzbudljivo, a ne zastrašujuće. Razmislite o trenutku u svojoj budućnosti kada ćete stati i shvatiti da ste to uspjeli, pretvorili ste tu ideju u nešto čarobno, pretvorili ste je u san. Učinili ste to. Zato budite ponosni i držite se te činjenice. Stići ćete tamo.

4) Vaša strast je vaš poziv

Neale Donald Walsch jednom je rekao: "Nikad ne poriči svoju strast, jer to znači poricati tko si i tko doista želiš biti." Strast je ono što nas tjera da želimo više od života, ne za bilo koga drugoga nego za sebe. To je prihvaćanje nečega što vas tjera da kažete da životu i pruža vam radost kao ništa drugo.. Nemojte poricati te osjećaje ili trenutke sreće jer oni su upravo razlog zašto ste ovdje, da ih prigrlite, da ih živite svaki dan.

5) Kad se jedna vrata zatvore, još 10 se otvore

Kada se jedna vrata zatvore, nemoguće je razmišljati ni o čemu drugom osim o osjećaju povrijeđenosti, poricanja i odbačenosti - ali ti trenuci su ključni na vašem putu, uče vas koliko jako nešto stvarno želite. Tako da sljedeći kad vam se vrata zatvore, iskoristite to za nešto bolje, dajte sve što imate! Uvijek znajte da što god vam je život uskratio, to je zato što nešto bolje postoji i doći će, stoga ne gubite vjeru.

Što kad u životu ništa ne ide dobro
Pexels 

6) Na kraju će sve biti kako treba

To je priča stara koliko i vrijeme. Bez obzira kroz što sada prolazite, znajte da će sve biti točno onako kako treba. Vjerujte u neizbježno i vjerujte da se što god se dogodilo - dogodilo se jer ste imali vjere dok je postojala i najmanja sumnja.

7) Nitko nije rekao da će biti lako

Nitko nije rekao da će biti lako i to je u redu. U životu svi učite iz svojih grešaka. Bit će mnogo izazova, mnogo prepreka i to je u redu jer ste dovoljno jaki da se suočite sa svime. Snaga dolazi onima koji pokažu hrabrost u trenucima straha i nevolja, stoga znajte da što god vam život baci, učinit će vas jačima i odlučnijima nego ikad prije.

8) Niste sami

Albert Schweitzer jednom je napisao: "Ponekad se naše vlastito svjetlo ugasi i ponovno ga zapali iskra druge osobe." Možda to nećete shvatiti odmah, ali postoje ljudi u vašem životu, sićušne iskre svjetla koje čekaju da vam pomognu voditi kroz tamu. Nemojte se bojati posegnuti i pronaći te ljude. U redu je tražiti pomoć i vjerujte u dobrotu drugih. Niste sami.

9) Nemojte se bojati otpustiti

Pustiti nešto ili nekoga jedna je od najtežih stvari za učiniti. Uglavnom zato što je naš ego taj koji nam stoji na putu. Držimo se stvari za koje znamo da su loše za nas samo zato što se ne želimo osjećati poraženo ili neuspješno. Nedostaje nam kontrole i to je zastrašujuća stvar, ali sve što više ne možemo kontrolirati u životu način je na koji nas život uči kako da otpustimo. Nemojte negirati te osjećaje, vjerujte da će sve biti u redu i da će ispasti najbolje. Ne bojte se riskirati i slijedite svoje srce, ono zna put.

10) Nikad ne odustajte

Svaka emocija, svaka prepreka, svaka zatvorena vrata, svi trenuci slabosti i sumnje će proći. Ključ je da nikada ne zaboravite tko ste i tko želite biti jer još uvijek možete biti ta osoba. Svaki dan je novi dan za stvaranje nečeg novog, za otkrivanje dijelova sebe koje prije niste poznavali. Nema pravila, nema ograničenja onome tko ste. Tu smo da se razvijamo i stvaramo trenutke sreće, zato ne slušajte taj glas koji vam govori da ste glup, nesposobni ili da nešto neće ići jer vi ste kreatori svog svijeta. Sami odlučujete tko ćete biti. Nikad to nemojte zaboraviti.

Izvor: Conscious Reminder