Uobičajeni špil karata za primjerice poker sastoji se od 52 karte što predstavlja 52 tjedna u godini. Postoje 4 različita znaka u svakom špilu, koji predstavljaju 4 različita godišnja doba. Dvije različite boje – crvena i crna, predstavljaju dan i noć. 12 karata sa slikom predstavlja 12 mjeseci u godini, a zbroj svih karata iznosi 364 i kada se doda Joker, dobiva se broj 365 što je ukupan broj dana u godini. Jesu li karte za poker samo za poker? Jesu li karte za briškulu samo za briškulu? Ako imate barem malenu podlogu u znanju o tarotu, definitivno možete svaki tulum i okupljanje odvesti u neočekivanom smjeru...

S druge strane, Velika arkana tarota ima 22 karte, a mala 56. Mala arkana dijeli se na 40 numeriranih karata te na 16 dvorskih karata. Brojčane karte podijeljene su u 4 boje ili znaka i predstavljaju 4 faze kroz koje prolazimo u životu: emocionalno, fizičko, mentalno i duhovno stanje čovjeka. Ovog ću se puta okomiti na fizičko stanje, a to je zemlja, odnosno astrološki gledano radi se zemlji ili Bik, Djevica, Jarcu te o materijalnom, odnosno – da dđem do cilja – novcu.

Zapravo, tarot nije samo o ljubavi. Možda je poker samo o pokeru i briškula je samo o briškuli (previše sam tuluma pokvarila gatanjem kada bi se ispostavilo da znam „malo gledati u karte“ i postoji čitava Internet debata treba li na tulumu iz vedra neba proricati društvu budućnost), ali tarot definitivno o moći, blamaži, gubitku reputacije, ogovaranju, nečasnom ponašanju, izdaji, kamuflaži neprijatelja u prijatelja, hrabrosti, kukavičluku, oklijevanju, akciji. Tarot je, nadalje, vrlo zainteresiran za materijalno, suradnju, reciprocitet.

Zakon privlačenja kroz pionire istog poput Louise L. Hay, Bob Proctor, Deepak Chopru, Esther Hicks koja kanalizira Abrahama odnosno Beskrajnu inteligenciju, itekako se bavi materijalnim. Negdje u srednjoj školi kada velike i važne knjige nisi mogao iznositi iz knjižnice olako, ugledala sam knjigu Louise L. Hay na kiosku. Radilo se o specijalnoj ponudi pa sam svoj nimalo specijalan džeparac stukla u jednu ne baš najdeblju knjigu u galaksiji. Nemalo sam se iznenadila što je Louise savjetovala pored afirmiranja i traženje dodatnog posla. Tekst je išao u stilu ako premalo zarađujete vrijeme je za dodatni posao – otud i ona famozna „novac dolazi iz očekivanih i neočekivanih izvora“.

Bob Proctor, uz nebrojene druge autore koje radi jednostavnosti nisam istaknula, cijelo se vrijeme zalaže da stvorite nekoliko izvora prihoda. Vjerujem da je možda među prvima spomenuo koncept pasivnih i aktivnih prihoda. Dakle, kao što se tarot ne bavi samo ljubavnim dramama tako se zakon privlačenja ne oslanja samo na neopipljivo.

Kako je moguće da to nismo čuli? Kako je moguće da afirmiranje i privlačenje ljubavi – nije jedino što su rekli? Nije jedino čime se bave?

S obzirom na to da sam uvijek fokusirana na uzorak koji mi je dostupan kroz privatna čitanja, ove se godine dvadesetak djevojaka u dobi od cca 25 godina vratilo u svoju djevojačku sobu. Nakon ljubavnog brodoloma doživjele su i poslovan ili čak znanstveni fijasko koji se manifestira u vidu pada godine na fakultetu, uručenog iznenadnog otkaza, nepoloženog stručnog ispita i sl. Za veliku većinu njih, to je njihov prvi veći i odrasliji sudar s realnošću u kojem su u određenom smislu dotaknule filmsko dno – prekid veze, napuštanje partnera, ostavljanje toksične veze iza sebe, pakiranje, bankrot, vraćanje kući jer inače završava na ulici. Drugim riječima rečeno, kada nađeš dečka, upišeš fakultet, pronađeš atraktivan posao i imaš aktivan društveni život – nije jedino čime ćeš se baviti ako ne pripaziš. Nije to jedino što možete iskusiti.

Kako uopće dođe do toga da se sve okonča istovremeno? Kako to da tarot Toranj povuče sve za sobom? Kao netko tko je i sam imao prije više od dvadeset i pet godina teen ljubavni krah povezan s padom godine na fakultetu i podvijenog repa vraćanje u svoju sobu, to mi nije bilo jedini put da nisam naučila lekciju. Posljednji put bilo je nakon razvoda, a tada sam već bila +35 dobna skupina. Kako se dovedemo do toga da zanemarimo poker trefove i tarot pentakle, a sve što nas zanima je herc i kalež? Ja bih se usudila reći da postoji univerzalno stajalište kako trebamo čekati da naiđe kruška, a Bog nam je namijenio cijeli voćnjak.

Jednostavno, dopustimo da nas skrase i smjeste u nešto mnogo manje od onog što možemo postići i napraviti, doseg je daleko viši i veći nego što su nam rekli. Po meni, nitko nam nije objasnio kako postoje muškarci koji nisu dobri za novac. Godinama tražim prikladniji izraz, ali dok ga ne pronađem, vikat ću iz petnih žila – neki muškarci nisu dobri za novac. Da, da, da, sve znamo o ženama koje nisu dobre za novac, ali nažalost vrijedi u oba smjera. S muškarcima koji nisu dobri za novac ne znaš na čemu si. Obično se radi o nekome tko je emocionalno nedostupan, ali neodoljiv, pa cijeli dan razbijaš glavu gdje je i što radi? Obično je i nejavljač čime tvoja pozornost na poslu ili tijekom pripremanja ispita drastično opada jer je fokus na najvažnijem pitanju dana – 'Hoće li se javiti?'

'Mogu ga popraviti.'

'Ja ću biti iznimka.'

'Ja sam posebna, on će se predomisliti.'

Čim imate donekle ovakav tijek misli, a ne znate u kojem smjeru vaša veza ide, i bez proricanja budućnosti bilo bi poželjno da na vrijeme donesete zaključak je li taj muškarac dobar za vaš novac, posao, status, studij? Ako niste 100% sigurne znači da nije, a to je stopostotni znak za odlazak. Amerikanci kažu: 'Dovrši to prije nego to dovrši tebe.' U slučaju da su vam već rekli kako nemaju ozbiljnije namjere ili planove s vama (ili se pak premišljaju oko suživota, zaruka, vjenčanja) – nemojte da vam muškarac više od dva puta mora reći kako vas ne želi ili nema u planu.

Mnoge djevojke, ali i odrasle žene, zatrovane su tuđim uvjerenjima kako su lijene i nesposobne, naročito ako potječu iz disfunkcionalnih obitelji gdje nikada nije bilo zdrave podrške, a odnosi između skrbnika ili roditelja bili su posve toksični i dramatični. Vrlo je teško biti dobar u školi, ostati dosljedan izvršavanju obaveza ako nikad ne znaš kada će izbiti tuča, zar ne? Velike su šanse kako ste posve vrijedni i nadrealno sposobni, ali okruženje ne dopušta da se te vrline same od sebe razviju. Jeste li zaista lijeni? Jeste li zaista nesposobni? Uglavnom, više je vjerojatno kako ste povjerovali tuđim uvjerenjima o vama i dopustili im da vas definiraju kroz perspektivu koja im omogućava lakšu manipulaciju. A kako biramo ono što nam je poznato, iz jednog disfunkcionalnog okruženja ulazimo podsvjesno u drugo, još štetnije za nas.

Kao što tarot nije samo o ljubavi i zakon privlačenja nije samo o fantaziranju, tako ni vaša ljubavna veza možda nije samo o tome da se nalazite u ljubavnoj vezi. Postoji pozicija iz koje biramo naše partnere, a to su pretežno naše rane. I naše će rane upravljati nama onoliko dugo dok ne zagrebemo u healing. Da, postoji ljubavna veza u vašem životu, ali postoje strasti izvan nje, kreativnost, druženje s prijateljicama, stvaranje materijalnog i opipljivog. Užasno je važno da svoje greške na poslu ili dekoncentraciju kod učenja, naročito ako ste iskomunicirali s partnerom što vam je sve potrebno da sačuvate mir a on to ne poštuje – promatrate kao ozbiljnu crvenu zastavu. Naravno, kako stvar ide u oba smjera morate se zapitati koliko im komplicirate život i ide li sve s vaše strane posve glatko?

Mir privlači kvalitetu. Ako nemate miran dan, ne možete kvalitetno funkcionirati. U nervozi i borbi za ljubavni opstanak, ekstremno je teško privući novac i uspjeh. U nekom ćete trenutku morati razmotriti je li ova vaša aktualna realnost u sukobu interesa s onim gdje želite biti? I morat ćete izabrati. A vaša vas djevojačka soba s posterima i autogramima neće zauvijek biti dostupna.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com