Postoje znakovi koji nam signaliziraju da je došlo vrijeme za životne promjene. Nažalost, često ih ne primjećujemo ili jednostavno ne razumijemo u potpunosti što znače. Ključ za razumijevanje aktualnih događaja je naše blagostanje. Ako se osjećamo tjeskobno, nesretno ili ogorčeno, naše tijelo od nas traži da probamo nešto novo.

10 jasnih znakova kako je došlo vrijeme da promijenimo nešto u svom životu:

1. Bojite se otići na posao

Puno vremena provodimo na poslu, a osjećaj straha kada se probudite ili kada završi vikend alarmantan je simptom. Pokušajte shvatiti što uzrokuje tjeskobu tijekom radnog dana i napravite plan kako promijeniti situaciju.

2. Živite u prošlosti ili učestalo sanjarite o budućnosti

Kada se pokušavate usredotočiti na 'bolja vremena', bilo da je riječ o prošlosti ili budućnosti, podsvjesno bježite od sadašnjosti. Nema ništa loše u sanjarenju, ali kada snovi preuzmu glavno mjesto radnje, počinju pravi problemi.

3. Ljudi oko vas stalno vam govore da se opustite

Kada stalno dobivate istu poruku od prijatelja i poznanika, vrijedi otkriti što se krije iza toga. 'Opusti se' je svojevrsni sinonim za 'preboljeti' u modernom svijetu. Ako to čujemo stalno iznova, možda se objema rukama držimo nečega što smo davno trebali pustiti.

4. Ljubomorni ste na tuđe uspjehe

Zavist je znak nezadovoljstva vlastitim životom i nema nikakve veze s postignućima drugih. Teško je radovati se tuđem uspjehu kada se i sami osjećamo zaglavljenima na jednom mjestu. Slušajte svoju zavist - što ona zapravo govori?

5. Kronično ste umorni

Ako se probudite umorni, vjerojatno ste nečim nezadovoljni – ne nužno poslom, nego možda općenito načinom na koji se stvari odvijaju. Teško je u potpunosti se odmoriti kada osjećate tjeskobu i melankoliju. Kronični umor signalizira intenzivnu unutarnju borbu, ali i da više nismo u stanju boriti se.

6. Nervozni ste

Intenzivna želja da nešto učinite ili nekamo odete ukazuje na to kako ne dopuštate razvijanje unutarnje moći. Nemogućnost uživanja u trenutnim aktivnostima itekako signalizira kako stvari ne idu u dobrome smjeru. 

7. Ogovarate

Ogovaranje je način projiciranja na nekog drugog onoga što trebamo učiniti u vlastitom životu. Sljedeći put kad počnete ogovarati, samo se zapitajte od čega bježite na ovaj način. Shvatit ćete kako je svjesnost i prihvaćanje stvarnosti mnogo produktivnija odluka.

8. Svi vas nerviraju

'Ne brini za male stvari' odličan je moto po kojemu treba živjeti, ali ponekad je ta opcija nemoguća. Normalno je kako ne možemo uvijek reagirati flegmatično, ali kritično je ako vas čak i sitnice znaju danima uznemiravati. 

9. Uvijek imate loš predosjećaj

Ako stalno očekujete da će se dogoditi loše stvari, one će se dogoditi prije ili kasnije. Nećete uvijek znati gdje ćete pasti kako biste na vrijeme postavili madrac i zato pokušajte prestati brinuti o budućnosti te se usredotočite na ono što radite sada.

10. Mislite da zaslužujete bolje

Ako ste shvatili da u životu postoji nešto značajnije, velike su šanse da se nove prilike već pojavljuju na horizontu. Budite otvoreni za sve što potiče strastvenu kreativnost i slijedite te stvari. Ovaj će smjer biti upravo ono što vam treba.

 Izvor: Sensa.mondo.rs/S.H.