Često kažemo kako bismo bili sretni samo kada bi nam se ostvarila još ta jedna želja, ali to ne znači da već nemamo na čemu biti zahvalni i sretni. Ponekad nas od istinskog osjećaja sreće odvlači življenje u prošlosti ili neprestano uspoređivanje s onima za koje smatramo da imaju sve što mi nemamo, ali to je potpuno krivi način razmišljanja, piše Your Tango.

Evo kako nam 3 važna pitanja mogu pomoći osvijestiti sreću u vlastitome životu.

1. Što bi me više ispunjavalo i zadovoljilo od onoga s čime se trenutno suočavam?

Prije nego nastupi trenutak za kreiranjem vlastite sreće, potrudite se znati kako ona zaista izgleda za vas. Teško je težiti nečemu apstraktnome i teško ostvarivome, jer će onda ostvarenje tih želja biti izuzetno teško ili potpuno nemoguće. Također, potrebno je napustiti život u prošlosti. Sve loše što se dogodilo tada, ne smije imati isti značaj kao i stvari koje tek možete napraviti. Zamislite sretnu budućnost - i odmah krenite prema njoj!

2. Čega se bojim ako nešto poduzmem?

Strah je ponekad paralizirajući i ne dopušta nam krenuti prema naprijed. Da, uvijek postoji mogućnost da će se sve odviti u krivome smjeru, ali i ona u kojoj će baš sve biti onako kako treba. Razmislite o tome čega se zapravo bojite i analizirajte osjećaj koji se u vama budi. Kada strah rastavite na sitne dijelove, bit će vam lakše raditi na njemu i na koncu ga umanjiti.

3. Mogu li preživjeti ono od čega strahujem?

I za kraj, neke od nas od sreće odvlači strah zbog svega lošega što može nastati. Zaista, ne možemo smetnuti s uma mogućnost da će se dogoditi nešto loše, ali ne trebamo na to misliti iznova i iznova. Neprestano vizualiziranje strahova učinit će da se osjećamo loše i preplavljeno negativnim emocijama. Jačajte svoj duh i radite na vlastitoj hrabrosti koje će biti vaše saveznice čak i ako se nešto loše dogodi.