Dixie je mješanka chihuahue, mala pseća mudrica teška oko 4 kg. Kao i svi psi, puna je bezuvjetne ljubavi, a ako samo obratimo pozornost, od nje možemo naučiti mnoge životne lekcije, opisuje svoju ljubimicu Heather Heinlein, health i lifecoach te instruktorica fitnessa koja vodi blog Divas Run for Bling. Zato je u sezoni kad se mnogi bude iz zimskog sna neaktivnosti odlučila podijeliti nekoliko savjeta za zdrav život sa psećega gledišta.

Pijte puno vode – Dixie voli piti vodu: ujutro nakon buđenja, poslije igranja, nakon "obavljanja posla" vani… Trebali bismo biti više poput pasa i često tijekom dana piti vodu. Nerijetko nešto pojedemo jer mislimo da smo gladni, a zapravo smo dehidrirani. Osim toga, voda pomaže organizmu da pravilno funkcionira.

Puno se odmarajte i spavajte – dremuckanje je Dixie jedna od omiljenih stvari pa ga "trenira" nekoliko puta na dan, a usto spava cijelu noć "u komadu". Kad smo odmorni, veseliji smo i zdraviji te manje podložni stresu.

Protežite se – postoji razlog zašto su dva položaja u jogi nazvana po psu (pas prema gore i pas prema dolje): Dixie, koja se svako malo protegne, mogla bi ih poučavati. Istezanje sprječava ozljede, a nakon duga vježbanja je vrlo ugodno (Dixienina vlasnica osobito voli izvoditi psa prema dolje poslije trčanja).

Svaki dan budite aktivni – aktivnost tijekom dana oslobađa od stresa, potiče metabolizam i čini sretnim. A tko nas o aktivnosti može bolje naučiti od pasa: bilo da se igra bilo da ide u šetnju, Dixie je stalno u pokretu (naravno, kad ne drijema).

Nemojte izmišljati izgovore – kod Dixie izgovori ne pale: svejedno je li nepodnošljivo hladno ili vruće, ili pak pljušti, ona mora izaći u šetnju i "odraditi svoje". Izgovori nas sprječavaju da ostvarimo svoje ciljeve i potencijale.