„Svačija je koža jedinstvena poput otiska prsta pa vlastitim iskustvom, uz podršku stručnjaka, valja spoznati što joj je točno potrebno. Primjerice, ako uvečer ne koristite preparate za njegu, a ujutro osjećate da vam je koža zategnuta i dehidrirana, najvjerojatnije vam je potrebna noćna krema i(li) serum.

Nekima je, pak, dovoljno da uvečer kožu samo očiste, bez dodatne njege. Ipak, u svakom slučaju treba vrlo pažljivo odabrati proizvode za čišćenje, po mogućnosti od organskih sastojaka i s ekocertifikatom“, kaže aromaterapeutkinja.

Za čišćenje svih tipova kože preporučuje sljedeću emulziju: u bočici s raspršivačem od 50 ml pomiješajte 40 ml hladno tiještenog ulja avokada sa 10 ml hidrolata od prave lavande. Svaki put prije uporabe dobro protresite bočicu, poprskajte komadić vate ili kozmetičku blazinicu te njome očistite lice.

„Ovo je, dakako, načelna preporuka, a najbolje bi bilo kreirati personaliziranu kombinaciju biljnih i eteričnih ulja i hidrolata. Tako se, osim proizvoda za čišćenje, može dobiti kvalitetna emulzija ili krema koja može poslužiti kao noćna i dnevna krema u jednom“, savjetuje Anamarija Pažin Morović.