1 šalica sezamova ulja
1 štapić vanilije
1 žličica svježe naribanog đumbira
1 žličica crnog papra u zrnu
1 žličica sjemenki kardamoma
Na pari zagrijte ulje dodajući kardamom, papar i đumbir. Otvorite mahunu vanilije i sadržaj sastružite u mješavinu, a ostatak mahune narežite na komadiće pa i njih stavite u ulje i nastavite lagano zagrijavati, oko 40 minuta, pazeći da ulje ne provri. Ohladite ga i procijedite kako biste uklonili krute čestice. Ulje čuvajte u staklenoj boci, na suhome i hladnome mjestu, i potrošite ga u roku od oko šest mjeseci.
Ulje za zimsku njegu kože
Zbog hladnoće koja zimi „izvlači“ vlagu iz kože dobro je uobičajene hidratantne proizvode zamijeniti uljima – posebno onima s blagotvornim, zagrijavajućim začinima. Jules Aron, američka terapeutkinja tradicionalne kineske medicine, ...
Još iz kategorije