One smeđe, poput alge Fucus vesiculose, bogate mineralima, oligoelementima, vitaminima i masnim kiselinama, koriste se u anticelulitnim preparatima i tretmanima za oblikovanje tijela jer uklanjaju masne naslage i celulit, poboljšavaju cirkulaciju i stimuliraju limfni sustav djelujući detoksikacijski.

Osim tradicionalne anticelulitne upotrebe, u novije se vrijeme ekstrakt te dugačke smeđe alge može naći i u kremama za pomlađivanje, posebice u kremama za područje oko očiju. Naime, japanski su znanstvenici utvrdili da potiče proizvodnju kolagena, što rezultira poboljšanjem čvrstoće i teksture kože, a ujedno ima i moćno antioksidacijsko i emolijentno djelovanje, što znači da kožu štiti od slobodnih radikala i omekšava je.

Iskušajte: Serum za mršavljenje i drenažu 4D Body Detox, 36 kn, Eveline; Pro-Definition krema za konture očiju i usnica, 589 kn, Elemis; Bain Originel, drenažno, detoksikacijsko ulje za kupanje, 280 kn, Algologie; Mann hidratantna krema, Q10, za zaglađivanje, 111 kn, Logona