Koja je tajna vaše dugovječne ljepote?

Briga o zdravlju i svakodnevna njega kože, jedini su ispravan i siguran put k ljepoti. Kad zdrava prehrana, zdrav način života i primjerena njega postanu svakodnevne navike i životno pravilo, tek tada možemo razmišljati o ljepoti i vitalnosti kože. To je moja najveća tajna dugogodišnje ljepote. Druga tajna krije se u ideji da sam od mladosti do sada postigla i očuvala ljepotu uz pomoć prirodnih sredstava kao i s još jednom metodom - gimnastikom lica. Vježbanje se tisućljećima savjetuje za održavanje gipkosti, zdravlja i vitalnosti. Stari Grci sve nedostatke tijela ispravljali su gimnastikom, vjerovali su da je to jedini ispravan put k prirodnoj ljepoti. Iz moje dugogodišnje prakse i želje da prenesem vlastita iskustva i saznanja, da pomognem onima koji tu pomoć žele prihvatiti, nastala je knjiga “Kako zaustaviti starenje”. Gimnastiku ne preporučujem samo za održavanje vitkosti tijela, već gimnastiku lica preporučujem za održavanje svježeg i mladolikog izgleda.

Koliko je važan holistički pristup ljepoti i zdravlju?

Da bi ste se osjećali zdravo i dobro, potreban je unutarnji mir i ravnoteža, jer tek tada je moguće očuvati ljudsko zdravlje. 

Koja je Vaša životna filozofija?

Izbjegavajte i naučite držati pod nadzorom svaku vrstu stresa. Ako je ikako moguće, radite posao koji volite i uz osmijeh i vedrinu, djelovat ćete pozitivno na svoju okolinu a blagotvorno utjecati na svoje tijelo.

Koji biste savjet za ljepotu voljeli da ste znali prije?

Teško da na to pitanje mogu odgovoriti. Rano sam bila u vodama kozmetike i kako su godine i kako su mi godine prolazile, prilagođavala sam na vrijeme što mi je bilo u tom momentu potrebno; hrana, dodaci prehrani, kozmetički proizvodi, tretmani i drugo… zato imam savjet za mlade, da već od mladosti misle na vrijeme koje im polako prolazi, a odnosi vitalnost. I da na vrijeme počnu misliti na kožu i zdravlje.

Koliko je važna svakodnevna njega lica i kako izgleda vaša beauty rutina?

Upravo o stanju i izgledu kože ovisi kako ćemo se osjećati, kako će nas ljudi doživljavati, što ima veliki utjecaj na naše raspoloženje i našu psihu.

moja rutina i moja preporuka je da svakodnevno treba očistiti kožu lica s mlijekom i tonikom, stavljati na čistu kožu serum i onda kremu - ovisi radi li se o jutarnjoj ili večernjoj njezi.

Od 25.godine stavljala sam i kremu oko očiju, područje koje prvo pokazuje znakove starenja.

Jedan važan svakodnevni ritual je odnedavno moj  ImunoD3erm serum, koji stavljam ujutro ili navečer na čistu kožu prije krema. To je serum, koji uz D vitamin svojim aktivnim tvarima modelira, obnavlja, zaglađuje i jača imunitet kože. 

Koliko vremena dnevno odvajate za svoju beauty rutinu?

Moja rutina sastoji se od nekoliko kraćih navika koje preko tjedna izmjenjujem, tako da me ništa ne opterećuje. Ono što svakodnevno radim su prije ustajanja pokreti strechinga i gimnastike, koji bude energiju i poboljšavaju cirkulaciju. Vježbe za lice radim između posla i drugih obaveza oko 5 do 10 minuta dnevno i navečer stavljam na lice nekoliko kinezioloških traka, koje jačaju muskulaturu I djeluju drenažno.

Što mislite da je najvažniji beauty savjet za naše čitateljice za njegovanu kožu?

Po savjet otiđite u provjeren profesionalni salon ljepote, jer tek nakon temeljitog pregleda vaše kože, dobiti ćete preparate i savjete za njihovu primjenu. Često je koži potrebna dodatna pomoć u obliku čišćenja, očuvanja mišića lica i tijela s tretmanima i masažama, ali i jedan tretman, koji bi vas povremeno relaksirao od stresa i umora.

Bez čega ne možete zamisliti svoj dan kada je riječ o njezi kože?

Uz proizvode za lice, koji me hrane i rade zaštitu od vanjskih utjecaja i unutarnjih faktora, važan mi je lagani dnevni make-up, s kojim počinjem radni dan, i izlaz među ljude.

Koliko je prehrana važna za ljepotu i kako se Vi hranite?

Naša koža je odraz našeg načina života. Što, kako i koliko jedemo ogledalo je na strukturi naše kože, jednako kao što utječe na raspoloženje.

Ako je naš cilj oblikovati čvrste i elastične mišiće, sačuvati besprijekorno čist ten, istodobno usporiti procese starenja, tada je neizbježno razmišljanje o prehrani i dodacima prehrani. Pravilnom prehranom tijelu svakodnevno dajemo hranjive tvari i elemente koji su od vitalnog značenja, a na prvom su mjestu! Vitamin, minerali, bjelančevine. Kako je prehrana vrlo osobna stvar, svakome od nas odgovaraju druge namirnice, i potrebni su različiti dodaci prehrani. Potrudite se i pronađite ono što najbolje odgovara vašem tijelu. Ja oduvijek imam 3 obroka i između voće te vodu ili čaj. Ne preskačem obroke i količinski svaki obrok je isti.