Kada je riječ o rastu kose, činjenica je da magično rješenje za bujnu kosu stvorenu preko noći ne postoji. Jedini način da brže vidite rezultate jest pridržavati se odgovarajuće rutine njege, a na tom putu mogu vam pomoći i eterična ulja.

Jedno od takvih magičnih eteričnih ulja je ružmarinovo ulje koje je odlično za tanku, beživotnu kosu, ali i onu koja se brže masti. Također, određena su istraživanja pokazala i da ovo ulje sprječava pojavu sijedih dlaka.

Ružmarin utječe na cirkulaciju i hrani folikulu dlake u samom korijenu, a postoji nekoliko načina na koje ga možete koristiti. Jedno je zajedničko - bilo da je u formi maske ili čaja za ispiranje - ako zaista želite vidjeti rezultate, morate biti redovni. Dakle, nema preskakanja tretmana, a uz to, stručnjaci savjetuju šampone bez sulfata i parabena.

ružmarin
Unsplash Ulje ružmarina hrani folikulu dlake

Regenerator koji se ne ispire odličan je za beživotnu kosu
Kosa će vam nakon njega biti sjajna i meka, a odlično je ako imate problem s prhuti.

Potrebno vam je:

  • 1 žlica lista ružmarina (ako nemate, alternativa je 15 kapi ulja od ružmarina)
  • 1 čaša vode
  • bočica s raspršivačem

Priprema:
Skuhajte čaj, a listove ili kapi ružmarina dodajte tek kada voda proključa. Ostavite da odstoji 10 minuta. Ako ste koristili listiće, tekućina će dobiti blago zelenu boju, a ako ste dodavali ulje, ostat će bezbojna. Nakon što se ohladi, prespite čaj u bočicu i nanesite cijelom dužinom nakon što operete kosu.

Za oštećenu kosu koja sporo raste
Ako vam je kosa oštećena farbanjem ili slično, ovaj tretman će vam potpuno regenerirati vlas.

Potrebno vam je:

  • 3-4 kapi ulja ružmarina za kosu
  • 2 žlice baznog ulja (maslinovo, arganovo, ricinusovo, jojobino, bademovo i slično)
  • Zagrijan ručnik
  • kapa za tuširanje

Priprema:
Ružmarinovo i bazno ulje zagrijte na slaboj vatri. Smjesa ne smije biti vrela, nego topla jer tada ružmarin oslobađa hranljive sastojke. Dobivenom mješavinom izmasirajte glavu. Nakon toga stavite kapu za tuširanje, a preko toga ručnik koji ste zagrijali fenom. Najbolje je ostaviti da sve djeluje barem pola sata. Isperite što hladnijom vodom kako biste 'zatvorili' dlaku. Nakon ovoga vam neće biti potreban regenerator, a savjetuje se da ovo radite makar jednom tjedno.

Izvor: Elle.rs