Australska manekenka i poduzetnica Miranda Kerr (39) velika je zagovornica zdravog načina života, tjelovježbe i organskih proizvoda za njegu. Budi se u 5.30 h, a nakon ranog doručka (obično je to smoothie s raznim voćem, povrćem, spirulinom i korijanderom), izvodi jogu i kriya meditaciju, a sve to obavlja prije nego se njezino troje djece probudi. Jedan od 'zaštitnih znakova' ove bivše Viktorijine anđelice je duga, njegovana kosa, za koju, kako tvrdi, uvijek bira samo prirodno. Ovo su tri njena savjeta za njegu kose: 

1. Miranda pere kosu svaki drugi dan. Šamponira je i ispere najprije toplom pa hladnom vodom kako bi vlasi izgledale sjajnije. Od proizvoda, već godinama koristi samo šampon za povećanje volumena (Rahua Voluminous Shampoo) i regenerator (Rahua Voluminous Conditioner) s prirodnim sastojcima. Nakon pranja kose često izmasira glavu, za pospješivanje protoka krvi i smanjenje rizika od glavobolja. Nadalje, ona također suši kosu prirodnim putem, što sprječava moguća oštećenja vlasi toplinom iz fena. 

“Ne postoji ništa bolje od kose koju ste pustili da se prirodno osuši. Obožavam osjećaj čiste kose. Nakon što izađem iz aviona prvo što napravim je da operem kosu. Ako mi nije čista, ne osjećam se najbolje.”

2. Jednom tjedno, Miranda na kosu nanosi kokosovo ulje kako bi vlasištu osigurala hranjive tvari i učinila da joj kosa izgleda zaista sjajno. Kaže da čak “spava s kokosovim uljem u kosi”.

Kokosovo ulje jednostavno pomiješajte s malo tople vode i smjesu nanesite na kosu, bilo da je suha ili mokra. Možete ostaviti kokosovo ulje na kosi koliko god dugo želite. Ako to učinite, kokosovo ulje i svi njegovi hranjivi sastojci imat će puno vremena da prodru u vašu kosu i vlasište. 

Miranda Kerr
Profimedia Miranda Kerr

3. Miranda je mnogo puta u intervjuima isticala svoju prehranu za dobru kosu. Njezina omiljena hrana uključuje losos, avokado, pinjole, bademovo ulje, ulje makadamije i kokosovo ulje. Ovi sastojci su bogati omega 3, 6, 9 masnim kiselinama koje podržavaju rast kose i hrane je. 80 posto vremena pazi što unosi u tijelo i bira svježu, organsku hranu, a 20 posto posvećuje namirnicama koje joj donose užitak.