Salma Hayek, meksička glumica i producentica koju mnogi pamte po kultnoj izvedbi Fride Kahlo u istoimenom biografskom filmu, i dan danas sve oduševljava svježim i mladenačkim izgledom u 56. godini. No najimpresivnija je svakako Salmina filozofija da sve što radi i koristi na svojem tijelu bude što je prirodnije moguće. Prema njoj, poticanje na korištenje što više proizvoda zapravo je samo nuspojava masovnog marketinga kozmetičkih tvrtki.

U tom slučaju, drži se svojeg najvećeg savjeta da ne treba pretjerivati. U nastavku, donosimo vam ključne beauty rituale koje prakticira ova slavna dama. 

1. Izbjegava jutarnje čišćenje lica
Pravilo broj jedan za Salmu jest čišćenje kože samo noću pred spavanje. "Nikad ne čistim kožu ujutro", poručila je za NYT. “Moja me baka naučila da noću vaša koža nadoknađuje sve stvari koje ste izgubili tijekom dana.”

2. Koristi kokosovo ulje i druge prirodne sastojke
Ujutro voli poprskati lice ružinom vodicom i nanijeti hidratantnu kremu. “Navečer skidam šminku kokosovim uljem. Zatim koristim ružinu vodicu da uklonim ostatke”, rekla je. "Možete upotrijebiti vrući ručnik s ružinom vodicom - stavite mokar ručnik u mikrovalnu pećnicu - da stvorite malo pare", pojašnjava Salma.

Ponekad i sama napravi sredstvo za čišćenje lica s različitim sastojcima koje pronađe u svojoj kuhinji. "Možete upotrijebiti malo zobenih pahuljica, a zatim malo vode ili bademovog mlijeka i malo meda", rekla je. "Pustite da se upije i to je sjajno sredstvo za čišćenje koje vašu kožu čini vrlo mekom."

3. Oprezno s pilinzima
Jedna stvar koju će Salma uvijek izbjegavati jest pretjerani piling kože. “Česti piling može učiniti da izgledate dobro kratkoročno, ali ne i dugoročno“, tvrdi Salma. “Radije ću koristiti mješavinu seruma i ulja ovisno o svojoj koži taj dan“.

4. Jednostavno pristupa šminkanju
S obzirom na njezin opušteni pristup njezi kože, nije ni čudo što Hayek ima super jednostavnu rutinu šminkanja. Obično nanese malo pudera te svoj ruž za usne koji voli iskoristiti i za nanošenje malo boje na obraze.

5. Prigrlila je svoje godine
Salma također ne boji svoju kosu. “To je moja prirodna boja i moje prirodne sijede vlasi”, rekla je. “Jedan od razloga zašto ne bojim kosu je taj što nemam strpljenja sjediti. Ne želim provesti život pretvarajući se da sam mlađa no što jesam, a pritom ne uživati u njemu.”