Kada dijelim savjete za joga poze poput vrane, pokušavam podijeliti i male trikove koji vam mogu pomoći u pronalaženju onog najboljeg mjesta za balansiranje, ali ponekad je činjenica da možda još nismo dovoljno jaki da ih izvedemo“, poručuje nam Liv – yoga instruktorica s portala Livinleggins.

Dakle, ako želite poboljšati snagu gornjeg dijela tijela bez potrebe za dizanjem utega, evo 4 vježbe koje možete isprobati na svojoj prostirci.

1) Dizanje iz bočno-ležećeg položaja

Bočno legnite na prostirku i oslonite se na svoj lakat. Iz tog položaja dižite i spuštajte gornji dio tijela – ova vježba odlična je za jačanje tricepsa, objašnjava Liv.

2) Podizanje i spuštanje u planku

Za ovu vježbu će vam dobro doći joga blokovi, no ako ih nemate, možete se i poslužiti nekim sličnim predmetima – npr. knjigama. Napravite plank pozu i oslonite se na joga blokove. Zatim premještajte svoje ruke s joga blokova na pod i obrnuto.

3) Izmjenjivanje Dupin – podignuti stol 

Ova vježba odlična je za jačanje mišića ramena, ali i tricepsa. Ako vam je preteška, možete si olakšati tako da se postepeno – jednom po jednom rukom mijenjate iz jedne poze u drugu.

4) Podizanje iz ležećeg položaja

Lezite na trbuh, uvucite trbuh, podvucite trtičnu kost i lagano se podižite rukama od poda. Ova vježba dobra je za osnaživanje cijelog tijela.

Kako sve vježbe točno izgledaju, saznajte i na videu ispod.