Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GDJE VI NANOSITE OMILJENI PARFEM? Otkrivamo 6 mjesta na tijelu gdje se miris najdulje zadržava

Svi želimo da se miris našeg omiljenog parfema što duže osjeća, ali nažalost tijekom dana miris polako nestaje

 parfem Izvor: Shutterstock

Postoji teorija da dobar parfem koji vam potpuno odgovara ne osjećate na sebi, ali ako ga i drugi ne osjećaju miris kada vam priđu, onda je to znak da je parfem jednostavno izgubio svoju mirisnu notu na vama. Važno je i na koji dio tijela stavljate parfem - ručni zglobovi se smatraju glavnim mjestom, ali postoji još puno točaka na tijelu koje će čuvati miris.

U nastavku otkrivamo šest mjesta na koje trebate nanijeti malo parfema i on će trajati dugo. Zato prije nego što nanesete parfem na ovih šest mjesta, uvjerite se da vam se zaista sviđa i da ste spremni cijeli dan uživati u njemu.

1. Kosa
Vjerovali ili ne, Ben Gorham, osnivač parfemskog brenda Byredo, vjeruje da kosa duže zadržava miris od kože: 'Samo morate biti malo oprezniji jer parfem sadrži alkohol koji može naškoditi kosi. Koristite verzije mirisa napravljene posebno za kosu, ili ako vaš parfem nema takvu sudbinu, samo ga poprskajte po četki. Češljajući kosu, miris se suptilno i delikatno upija bez većeg rizika da je isuši.'

2. Područje iza ušiju
Iza ušiju se nalaze pulsirajuće točke, što znači da krv teče bliže površini kože. Ova područja su toplija i aktivnija, a to pomaže da se miris bolje razvije i zadrži. Budući da je područje iza ušiju zaštićeno kosom i nije konstantno izloženo direktnim vanjskim čimbenicima, kao što su sunce, vjetar ili znoj, miris se može bolje održavati.

3. Zadnji dio vrata
Možda izgleda malo čudno, ali stručnjak za parfeme Chandler Burr kaže da ovo djeluje. Prvo, miris se dugo osjeća na vašem tijelu, a drugo, ne smeta ljudima pored vas jer je suptilan. Prije nego što zakopčate kragnu bluze, nanesite parfem na mjesto gdje koža dodiruje tkaninu.

4. Unutrašnja površina lakta
Neki tvrde da je ova zona još zavodljivija od zglobova. Frederic Malle, osnivač Editions de Parfums, preporučuje hidrataciju kože prije nanošenja parfema. Koristite ugodni losion i zatim nanesite parfem po kojemu ćete mirisati cijeli dan!

5. Zadnji dio koljena
Posebnost ovog mjesta za nanošenje parfema je u tome što se miris ne osjeća odmah, ali postepeno će osvojiti sve prisutne svojim mirisnim notama.

6. Pupak
Svu odgovornost za ovaj savjet prebacujemo na glumicu Liv Tyler koja je rekla: 'Moj otac Steven Tyler uvijek to radi – trlja parfem između prstiju i dodiruje pupak. Ovdje je uvijek vruće i parfemske note to zaista vole. Samo budite sigurni da vaš omiljeni miris neće izazvati alergije.'

Izvor: sensa.mondo.rs

Izdvojeno za vas...

Tagovi

Najnovije