Ako imate mačku i katkad pokušavate kod kuće vježbati jogu, vjerojatno je često našla način da vas zaokupi "nečim pametnijim" (sobom). Ipak, iako često opstruiraju naša nastojanja da vježbamo kod kuće, mačke imaju za nas i pokoju korisnu lekciju iz joge koja će unaprijediti naše vježbanje, tvrdi američka instruktorica joge Kim Stanley.

Zauzmite što je moguće više mjesta – da, čak i u punoj dvorani za vježbanje. Ljudi se obično ustručavaju protegnuti izvan svog otoka zvanog prostirka da ne bi slučajno dotaknuli pod ili drugog vježbača.

Protegnite svaki milimetar svojih ekstremiteta sve do vrhova – i zamislite kako vrhovima prstiju dohvaćate nešto udaljeno. Protezanjem i laganim pritiskanjem mišića te opuštanjem koje slijedi tekućinama se napaja žedno vezivno tkivo.

Ignorirajte okolinu – pogotovo ako vježbate okruženi ljudima koji zaboravljaju da joga nije natjecateljska disciplina i da svatko vježba za sebe u skladu sa svojim trenutačnim stanjem i mogućnostima, bez uspoređivanja s drugima.

Učinite nešto bez inhibicija – jednako kao što mačka nonšalantno iskašljuca nakupinu dlake nasred tepiha, priuštite si katkad "nešto šašavo kao da nitko ne gleda", pa makar to bio samo prenaglašen "om" od kojeg će se zatresti zidovi dvorane na kraju vježbanja.