Svijest govori jedno, podsvijest drugo

U 12. meridijanu se nalaze sve naše suprotnosti u vidu obrnutog energetskog potencijala. To je simbolika 12. kuće i znaka Riba koje plivaju u suprotnom smjeru. Često svjesno želimo jedno, ali smo podsvjesno uvjereni u suprotno. Ove psihološke obrnutosti ili samosabotaže uklanjamo preko 12. meridijana. Stoga bi od 12. meridijana trebalo započeti svaku vrstu meridijanskog rada i rada na sebi kako bismo neutralizirali kontradiktornosti.

Disbalans u 12. meridijanu manifestira se kao konfuzija u vrednovanju ideja i postavljanju prioriteta, kao zaboravljivost, nesigurnost i nejasan misaoni proces. Kada je u balansu, ovaj meridijan nas napaja duhovnom energijom i podržava u traženju odnosa koji su dobri za naše fizičko, emotivno, mentalno i duhovno zdravlje.

Vježba: Tapkanje točke na meridijanu tankog crijeva – KC:

Ovo je točka na meridijanu tankog crijeva koja se nalazi na centralnom dijelu mekanog dijela ruke, između baze malog prsta i pregiba na ručnom zglobu. To je dio ruke koji se koristi u karate udarcima. Najbolje je ovu točku tapkati kažiprstom i srednjim prstom dominantne ruke ili pak možemo koristiti obje ruke (kao na slici). Stimuliranje ove točke (tapkanjem 35 puta) prije bilo koje radnje omogućava nam da uklonimo eventualne kontradiktornosti (samosabotaže) i da svim snagama krenemo u željenom smjeru.

Dakle, prije nego što krenemo raditi bilo koju vježbu na meridijanima, prvo treba ukloniti PR (psychological reversal - psihološka obrnutost).

Svi dijelovi nas rade zajedno za ostvarenje sna

Zašto neke osobe privlače suprotno od onoga što žele? Često je jedini razlog – psihološka obrnutost. Ova energija i polaritet su označeni kao obrnuti, jer teku u pogrešnom smjeru i izazivaju obrnute efekte od onog što svjesno želimo ili pokušavamo ostvariti. Kada postignemo balans 12. meridijana, postižemo integraciju, cjelovitost i sposobnost da svi dijelovi nas rade zajedno za ostvarenje našeg sna.

Dvanaesta kuća je kuća snova, gdje ulazimo u nesvjesno da bismo se odmorili. Kada je taj psihološki dio potpuno protočan, mi se počinjemo prisjećati svog sna, a zatim ga i živjeti u budnom stanju.