U sklopu Sensa Wellbeing dana u Makismiru tradicionalno se održao i Sajam prirodnih proizvoda te mnoga zanimljiva događanja naših partnera (Gaia Naturelle, Merkur osiguranje, Avon, Garnier, Dolcela, Rox beauty, Materia, Cetina i Ben&Anna) na kojima su posjetitelji imali priliku isprobati i kupiti nove proizvode za ljepotu i zdravlje, sezonsku hranu, dobiti savjete za njegu i zdravlje. 

Sretni smo što je i ove godine s nama bilo Merkur osiguranje koje je svojim besplatnim sadržajem na Sensa Wellbeing danu donijelo dašak zdravlja i relaksacije te predstavilo svoje zdrave oaze po mjeri - zagrebačku Polikliniku Wellife te Merkur Lifestyle centar. Njihovi stručnjaci su sudionicima besplatno mjerili razinu šećera te tlak, a relaksacijske trenutke omogućili besplatnom chair masažom. 

Merkur osiguranje (2).jpg
Matija Marcius Besplatno mjerenje šećera i tlaka na štandu Merkur osiguranja

2022-06-05-14-07-19-Z6M_1796.jpg
Matija Marcius Besplatna chair masaža

Što je Sensa Wellbeing dan bez zdravih napitaka? Premium matcha čaj brenda Materia svi su sudionici mogli kušati u njihovom degustacijskom kutku na glavnom ulazu u Park Maksimir te naučiti sve o ritualu spravljanja ovog zelenog izvora vitalnosti i zdravlja. Jedan od prvih proizvoda koje je Materia lansirala je premium japanska matcha i sve za njezinu pripremu. Matcha je nježan, fino mljeveni prah dobiven od mladih listića zelenog čaja. Porijeklom je iz Japana, a njezinim rodnim mjestom smatra se pokrajina Uji pokraj Kyota, otkuda dolazi najbolja matcha na svijetu, što je ujedno i mjesto otkuda dolazi Materia matcha. 

Meteria 2.jpg
Matija Marcius Materia, degustacijski kutak

Materia matcha
Sensa Materia matcha

Predstavnici 100% certificirane prirodne kozmetike Lavera održali su predstavljanje proizvoda za njegu lica, a čitav dan posjetitelji su mogli isprobati proizvode na njihovu štandu. Svi proizvodi su klimatski neutralni, a sva pakiranja proizvedena od recikliranog materijala. Proizvodi se ne testiraju na životinjama, a Lavera se ponosno nalazi na PETA-inoj „cruelty free“ listi.

Lavera.jpg
Matija Marcius Lavera štand
Lavera
Matija Marcius Lavera

Na Sensa Wellbeing danu Garnier je predstavio svoju vitamin C liniju za njegu kože, a u nagradnoj igri polaznike je obradovao vrijednim darovima. Također, svi sudionici gong kupke pod vodstvom Svetlane Vukić dobili su Garnier BIO proizvode! 

Garnier
Matija Marcius Garnier

201_Sensa.jpg
Mirko Janković Garnier BIO

Znate li zašto je ulje konoplje dobro za vašu kožu? Doznali su posjetitelji na Avonovom štandu. Naime, Avon ima liniju s uljem konoplje koja je bogata umirujućim omega masnim kiselinama koje umanjuju crvenilo kože, umiruje kožu i čini je svilenkasto mekom na dodir te je hidratizira i obnavlja njenu prirodnu ravnotežu. 

avon (1).jpg
Matija Marcius Avon štand

avon (2).jpg
Matija Marcius Avon štand

Posjetitelji Sensa Wellbeing dana imali su priliku priliku isprobati proizvode iz ponude Gaia Naturelle te originalnom slikom osvojiti vrijedne nagrade. Gaia Naturelle je brend potaknut vizijom održavanja mladolikog izgleda i zdravog načina života. Svjesni da malim koracima i dnevnim rutinama možemo napraviti puno za održavanje zdravog tijela i uma, stvorili su cijelu liniju proizvoda koji pomažu održavati vitalno tijelo i zadržati mladenački sjaj kože, o čemu su i informirali posjetitelje. 

Gaia 1.jpg
Matija Marcius Gaia Naturelle

Gaia 2.jpg
Matija Marcius Gaia Naturelle

U pauzi između radionica i vježbanja svi su se mogli okrijepiti proteinskim shakeom u Dolcela degustacijskom kutku na glavnom ulazu u Park Maksimir. Dolcela desertni napitak dolazi u četiri okusa, gotov je u samo jednoj minuti i spreman za trenutno uživanje, što ga čini idealnim međuobrokom ma gdje se nalazili.

Dolcela 1.jpg
Matija Marcius Dolcela

Dolcela 2.jpg
Matija Marcius Dolcela

Okrijepu tijekom vrućeg proljetnog dana sudionicima je pružila i Cetina – prirodna izvorska voda, najveći dar prirode koji nastaje iz Dinare, najviše hrvatske planine.

Cetina.jpg
Matija Marcius Cetina

Nakon pilates vježbi za kralježnicu koju je vodila Katarina Hansell Bakić, svi su polaznici dobili proizvode certificirane prirodne i veganske kozmetike Ben & Anna. Riječ je o kozmetici koju je stvorio mladi par iz Njemačke. Kako njihova potraga za odgovarajućim dezodoransom nije urodila plodom (morao je biti veganski, tj. ne testiran na životinjama, ali i bez aluminija i parabena), razvili su vlastiti proizvod koji se temelji isključivo na sastojcima koji su 100% prirodnog porijekla i bez mikroplastike. 

2022-06-05-12-37-27-Z6I_3623.jpg
Matija Marcius Ben&Anna

2022-06-05-12-38-25-Z6I_3643.jpg
Matija Marcius Ben&Anna

Kao mobilna tržnica lokalne i organske hrane Mali plac od 2012. godine okuplja OPG-ove iz cijele Hrvatske, s naglaskom na ekološka obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Na tri štanda, na ulazu u Park Maksimir, svoje je proizvode na Sensa Wellbeing danu izložilo šest izlagača, a posjetitelji su mogli kupiti i degustirajte lokalne i organske proizvode direktno od malih proizvođača koji uzgajaju hranu našeg podneblja.

Mali plac 1.jpg
Matija Marcius 

mali plac (5).jpg
Matija Marcius 

mali plac (4).jpg
Matija Marcius 

mali plac (2).jpg
Matija Marcius