Ako volite domaće i zdrave proizvode, oduševit će vas ponuda koju donosi Mali plac na Sensa wellbeing danu u Maksimiru.

Kao mobilna tržnica lokalne i organske hrane Mali plac od 2012. godine okuplja OPG-ove iz cijele Hrvatske, s naglaskom na ekološka obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Djelujući po načelu kratkog lanca opskrbe, ujedinjuje građane i male proizvođače hrane, vrtlare i sjemenare koji brinu o ljudima i okolišu kako bi svi zajedno radili na stvaranju bolje i održive budućnosti hrane.

Mali plac ukazuje na važnu ulogu hrane u dobrobiti zajednice i postaje prepoznat kao nezaobilazno mjesto susreta potrošača i proizvođača hrane na kojem se promišlja od kuda dolazi naša hrana, upoznaju lica koja stoje iza nje i gradi povjerenje – u hranu koju jedemo i u ljude koji ju proizvode.

Mali plac u svom fokusu ima hranu s izvora, kvalitetnu, lokalnu i sezonsku hranu koju su uzgojili mali proizvođači s poštovanjem prema prirodi, hranu koja nije "samo hrana", nego predstavlja snažnu vezu s našim zdravljem i okolišem, kulturom i identitetom, povijesti i budućnosti. Prirodnu kozmetiku, voćne sokove, zdrave krekere i ostale delikatesne proizvode moći ćete kušati i kupiti na ulazu u park Maksimir.

Ove godine svoje će proizvode predstaviti:

  • Moja Hvaroma
  • Opg Korade
  • Horizont sirevi
  • Opg Marinko Petrović
  • BIBI omoti
  • Ghrei Story
Mali plac
Mali plac 

Prijavite se na Facebook event Sensa wellbeing dan 2023. i pratite nas za više informacija o programu i događanjima!