U Merkur osiguranju čovjek je na prvom mjestu, što se iskazuje kroz brojne dodatne pogodnosti koje stoje na raspolaganju svakom klijentu. Stavljajući čovjeka u srž poslovanja ostvaruje se daleko veći doprinos ne samo za poslovanje nego i za svakog pojedinca, širu zajednicu i društvo. U Merkur osiguranju se tako, osim kreiranja bogate ponude produkata namijenjenih za brigu korisnika, velika pažnja i vrijeme usmjeravaju na dodatne pogodnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost.

Posebna pažnja usmjerena je upravo na važnost prevencije u očuvanju zdravlja. Preventivni pregledi mogu uvelike poboljšati kvalitetu života, spriječiti mnoga oboljenja te smanjiti troškove skupih liječenja. Tu višu razinu zaštite osiguravaju fit4life preventivni programi u kojima klijent, birajući između četiri ponuđena programa - Classic, Fitness, Relax ili Food, može koristiti usluge sistematskog pregleda, wellnessa, fitness centra ili nutricionističkog savjetovanja.

Osim fit4life preventivnih programa, kao dio health4me Premium-a, preventivni aspekt Merkur osiguranje podiglo je na višu razinu otvorivši vrata Merkur Lifestyle Wellness centra kao centra koji svim svojim korisnicima na jednom mjestu pruža potpuno i cjelovito wellbeing iskustvo. Svi oni koji žele uživati u ljepoti i zdravlju i opustiti se od užurbane svakodnevnice imaju na raspolaganju širok raspon bogatih programa – od posebno kreiranih tretmana lica i tijela (na bazi prirodne, organske i ručno rađene kozmetike na bazi grožđa); do masaža; usluge pedikure i manikure; te programe vježbanja koji obuhvaćaju yogu, pilates i Total Body Workout. Pod misijom 'Danas za vaše Sutra' centar postaje prvi izbor za wellness i omiljeno mjesto opuštanja.

Na Sensa danu u Maksimiru Merkur tim predstaviti će upravo svoje preventivne programe te osigurati pilates pod vodstvom trenerice Merkur Lifestyle centra. Također, kako je smijeh jedna od najboljih metoda očuvanja zdravlja – osmijehe na lica izmamit će službena maskota Merkur osiguranja, simboličnog naziva – Happy.

Merkur osiguranje kroz svoje preventivne programe, te dodatne usluge Lifestyle centra, osigurava svojim klijentima ne samo osiguranje i pomoć kad do nesreće tj. oboljenja dođe, nego i aktivnosti koje mogu spriječiti njihov nastanak. Proaktivna promjena načina života i životnog stila koji je usmjeren na aktivnosti kojima sprječavamo oboljenja te se brinemo za dušu i tijelo najbolji je alat u očuvanju zdravlja. Merkur osiguranje tako je postao odgovor na potrebe suvremenog čovjeka koji želi sigurnost u svakoj fazi svog života, ali i partnera koji će se brinuti za njegov cjelokupni wellbeing i za očuvanje zdravlja. Merkurovi klijenti ostvaruju i brojne popuste kod Bonus partnera na usluge koje pomažu očuvati zdravlje, kao što su zdrava hrana, vježbanje u fitness centrima, wellness usluge, sportska odjeća...