Rolice od seitana punjene dimljenim tofuom

0,5 kg seitana
150 g dimljenog tofua
2 žličice senfa
šalica krušnih mrvica
pola šalice prženog i mljevenog sezama
šalica polubijelog brašna
hladna voda
3 dl ulja za prženje
8 čačkalica
Seitan narežite na osam tankih duguljastih odrezaka. Dimljeni tofu oštrim nožem narežite na ploške debljine 2 mm. Svaki odrezak premažite tankim slojem senfa i na nj stavite dvije ploške dimljenog tofua. Seitan zamotajte u rolicu koju ćete pričvrstiti čačkalicom. Od brašna i vode umiješajte smjesu kao za palačinke. U plitkoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice i sezam. Svaku rolicu seitana uronite u smjesu vode i brašna, a zatim uvaljajte u mrvice i sezam. U maloj posudi, promjera 12 cm, dobro zagrijte ulje. Pržite dvije rolice odjednom dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Ocjedite ih od ulja na papirnatom ubrusu.

Pirjani mladi krumpir s komoračem

1 kg kuhanog mladog krumpira
30 dag komorača s lišćem
1/2 dl maslinovog ulja
2 žlice umeboshi octa
crni papar
Kuhani mladi krumpir narežite na ploške. Bijeli dio komorača narežite na kocke i prepržite na gril tavi. Na maslinovom ulju kratko prepržite listiće komorača. Dodajte krumpir i grilani bijeli dio komorača. Pirjajte 2 minute. Nakon pirjanja jelo ostavite poklopljeno 15-ak minuta. Začinite umeboshi octom i crnim paprom.