25 dag koprive
20 dag špinata
2 žlice cjelovitog pšeničnog brašna
3 žlice suncokretova ulja
5 dl povrtnog temeljca
4 dl zobenog mlijeka
1/2 žličice soli
1,5 dl sojina vrhnja
bijeli papar po želji
češanj češnjaka

Odvojite listove kopriva od stabljika i kratko prokuhajte u vodi. Ocijedite i ohladite pod mlazom hladne vode. Očišćeni špinat prokuhajte u vodi, ocijedite i ohladite na isti način. Zeleno lisnato povrće sitno nasjeckajte. Na ulju prepržite brašno i prelijte vrućim temeljcem. Dodajte sitno nasjeckanu koprivu i špinat. Posolite i kuhajte 5 minuta. Dodajte zobeno mlijeko. Usitnite češanj češnjaka i dodajte u juhu. Ugasite plamen, polako umiješajte sojino vrhnje i začinite bijelim paprom. Juhu možete ukrasiti prženim indijskim oraščićima i svježim listićem koprive.