(za 4-6 osoba)

2 šalice crnog brašna (T-1100)
1/2 šalice pšeničnog integralnog brašna
1/2 šalice mljevenog rogača
prstohvat soli
5 dag bijele čokolade
vrećica praška za pecivo
1/4 žličice vanilije u prahu
1/2 žličice sode bikarbone
3 žlice rapadura smeđeg šećera
3,5 dl sojinog mlijeka
1/2 šalice kukuruznog ulja
1/2 šalice grožđica
2 žlice rižina slada

Grožđice namočite u malo tople vode 10 minuta. Bijelu čokoladu narežite na kockice. U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke (crno brašno, pšenično integralno brašno, rogač, bijelu čokoladu, prašak za pecivo, vaniliju u prahu, sodu bikarbonu, rapadura šećer, sol). U drugoj posudi pomiješajte sve tekuće sastojke (sojino mlijeko, ulje, slad). Tekućim sastojcima dodajte ocijeđene grožđice pa tu smjesu ulijte u posudu sa suhim sastojcima. Lagano miješajte dok se sastojci ne prožmu. U kalup za muffine položite 12 papirnatih čašica i rasporedite smjesu. Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.