Kuha se ovako (osnovni recept): stavite u posudu kvinoju i vodu u omjeru 1:1,5, posolite i kuhajte dok voda ne ispari.

  • 3/4 šalice kvinoje, skuhane po osnovnom receptu
  • mrkva
  • 400 g skuhanog i procijeđenog bijelog graha (može i iz konzerve)
  • 2-3 mlada luka
  • jaje (veganska verzija: 1/4 šalice izgnječenog tofua)
  • pola šalice krušnih mrvica
  • po žličica kima i soli  

U blenderu grubo isjeckajte mrkvu. Dodajte grah, krupno izrezan mladi luk, jaje (ili 1/4 šalice tofua), kvinoju, krušne mrvice i začine. Kratko usitnite u blenderu dok ne dobijete smjesu s krupnijim komadima povrća, koja ne smije biti fino usitnjena kao pašteta. Napravite pljeskavice, male ili veće, po želji. Uvaljajte pljeskavice u malo kukuruznog brašna i stavite ih u hladnjak na 15 minuta. Zagrijte malo maslinovog ulja, ali da ne bude previše vruće. Pržite oko pet minuta sa svake strane.