1/2 kg mlade cikle
šalica kus-kusa
2 prstohvata soli
1,5 šalica vrele vode ili povrtnog temeljca
3 žlice tostiranih pinjola
žličica svježih listića origana

Za marinadu:
2 žličice balzamičnog octa
žličica vinskog octa
2 žlice maslinova ulja
1/2 žličice suhog timijana
1/2 žličice soli
1/2-1 češanj češnjaka

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Očistite ciklu i izrežite na kockice. Pomiješajte sastojke za marinadu i u nju ubacite ciklu. Ostavite da odstoji 15 minuta. Ciklu stavite u vatrostalnu posudu i pecite poklopljeno 45 minuta. Zakuhajte vodu ili temeljac u koji ste dodali sol. Prelijte po kus-kusu i ostavite 15 minuta. Pečenu ciklu pomiješajte s kus-kusom. Pospite pinjolima i listićima origana.