(Za 8-10 komada)
1 kg opranih i oguljenih kruški viljamovki

Umak za mariniranje:
4 oguljene cikle, ocijeđene u sokovniku, sok od 1 limuna, 4 žlice meda, korica od 1 naranče, 2-3 zvjezdice anisa, 1 štapić vanilije, 10-ak cijelih klinčića, 1 štapić cimeta ili malo praha
Za bijeli preljev: 1/2 šalice indijskih oraščića, 1 limenka kokosova mlijeka, 2 žlice lucume u prahu (nemate li lucumu, povećajte udio agavina sirupa), 2 žlice agavina sirupa, 2 žličice burbon vanilije

• U većoj posudi pomiješajte sve sastojke za umak za mariniranje i ciklin sok.
• Kruške kojima ste ostavili peteljke, ali ogulili koru, pažljivo složite u veću staklenku. Prelijte ih umakom za mariniranje. Dodajte vode ako je potrebno kako bi kruške u cijelosti bile potopljene sokom. Ostavite da se mariniraju barem 24 sata. Izvana će postati crvene, no unutrašnjost će im ostati svijetla pa će posebno lijepo izgledati ako ih prepolovite prije posluživanja. A možete ih poslužiti i cijele, na dubljem tanjuru u koji ste prethodno ulili malo umaka u kojemu su se marinirale.
• Sve sastojke za bijeli preljev izmiksajte u blenderu, prelijte ga preko krušaka i poslužite.