Sastojci:

1 šalica integralnog brašna
1 šalica glatkog brašna ili ½ šalice glatkog brašna + ½ šalice kukuruznog brašna
1 žličica soli
4 žlice kokosova ulja
½ šalice vode sobne temperature

Brašnu dodajte sol i dobro promiješajte. Na brašno stavite kokosovo ulje (mora biti u krutom stanju; ako je sobna temperatura iznad 24 °C, stavite ga nakratko u hladnjak da se stvrdne, ali pazite da ne bude pretvrdo). Kokosovo ulje "urežite" u brašno, a zatim postupno ulijte vodu i pritom miješajte vilicom kako biste dobili tvrdo tijesto. Tijesto prebacite na radnu plohu te mijesite nekoliko minuta da postane sasvim glatko i da se na njemu pojave mjehurići zraka. Ostavite u hladnjaku najmanje 4, a najviše 24 sata; prije nego što ćete tijesto razvaljati, izvadite ga iz hladnjaka da poprimi sobnu temperaturu. Tijesto podijelite na 10-ak kuglica. Svaku razvaljajte na pobrašnjenoj površini što je tanje moguće. Nenauljenu tavu od lijevanog željeza jako zagrijte pa u njoj ispecite tortilje, po 20-ak sekundi sa svake strane.

Savjet: Tijesto za tortilje najlakše ćete razvaljati tankim kratkim valjkom na pobrašnjenoj drvenoj dasci; tako će vam za to trebati i manje prostora. Dok se jedna tortilja peče, razvaljajte tijesto za drugu – kad uhvatite ritam, bit ćete gotovi učas.