- Za doručak češće jedite zob ili kvinoju, ili na bezglutenski tost, primjerice, stavite grah te dodajte grilane shitake gljive i rajčicu – kalorijska vrijednost ovog obroka je minimalna, a sitost dulje traje.
- Nemojte hranu nasitno rezati jer što su komadi veći, to ćete dulje morati žvakati, a sporo žvakanje vodi do bržeg osjećaja sitosti.
- Krumpir zauzima prvo mjesto na ljestvici S.I. hrane, no ima viši glikemijski indeks, što znači da će, nakon što smo ga pojeli, brže ispustiti šećer u krv, a to nije dobro. Kako bismo usporili brzo ispuštanje glukoze, uz krumpir moramo kombinirati namirnicu niskoga glikemijskog indeksa. Stoga, primjerice, krumpir koji ste prethodno izboli vilicom, ispecite s korom u pećnici. Nakon pečenja ga prerežite, po vrhu stavite kuhanu leću sa zelenim povrćem. Ovo je zdrav obrok nižeg glikemijskog indeksa i visoke zasitnosti koji ujedno razinu glukoze u krvi održava stabilnom.
- Juhu od povrća nemojte u potpunosti izmiksati, nego ostavite krupnije komade povrća ili, još bolje, jedite klasičnu juhu s većim komadima povrća.
- Birajte bezglutenski kruh sa sjemenkama zato što sjemenke umanjuju viši glikemijski indeks kruha.
- Plavu ribu kombinirajte s tjesteninom pa ćete nakon takvog obroka dugo biti siti.
- Voće za voćne salate sjeckajte na krupnije komade, ne nasitno!