200 ml + 2 žlice biljnog mlijeka (bademovo, sojino, zobeno)
150 ml kokosova ulja ili biljnog vrhnja (sojino, zobeno)
100 g očišćenih nesoljenih pistacija
50 g kokosova nektara ili drugog tekućeg prirodnog sladila (nektar od agave, javorov sirup, rižin slad)
1 - 2 žličice matcha praha

Otprilike 15 minuta prije pripreme u zamrzivač stavite 200 ml biljnog mlijeka i kokosovo ulje (ili biljno vrhnje) kako bi se dobro ohladili (u zamrzivaču ostavite i posudu, najbolje metalnu, u kojoj ćete zamrznuti sladoled). Za to vrijeme u blenderu nakrupno smiksajte pistacije pa odvojite dvije žlice za posipanje.

Ostatak nastavite miksati da se pistacije sasvim usitne. Promiješajte ih kako se ne bi sabile na dno posude blendera pa ulijte dvije žlice biljnog mlijeka i još kratko miksajte da nastane pasta. Ulijte ohlađeno biljno mlijeko i kokosovo ulje (ili biljno vrhnje) te kokosov nektar, dodajte matcha prah (počnite sa 1 žličicom praha pa dodajte više ako vam odgovara) i smiksajte u glatku smjesu.

Ulijte u ohlađen kalup i ostavite u zamrzivaču otprilike jedan sat. Izvadite pa dobro promiješajte vilicom da ne bi nastali kristalići leda. Vratite u zamrzivač i nakon sat remena ponovo promiješajte. Ponovite još jednom pa ostavite u zamrzivaču dok se ne zamrzne. Sladoled poslužite posut nasjeckanim pistacijama.