2 češnja češnjaka
1 žličica slatke dimljene paprike
1/2 žličice ljute paprike
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica maslinova ulja
100 ml sherryja
1 žličica kokosova šećera
300 ml pasirane rajčice
1 kg očišćenih školjaka
2 žličice nasjeckanog peršina

Za aioli:
4 žlice majoneze
1 češanj češnjaka, protisnut
1 prstohvat slatke dimljene paprike

Protisnite češnjak pa ga pomiješajte sa slatkom i ljutom paprikom i koncentratom rajčice pa pirjajte na ulju 2 - 3 minute. Pojačajte vatru, ulijte sherry i ostavite da vri 1 - 2 minute. Dodajte šećer i pasiranu rajčicu, a kad se zagrije, umiješajte i školjke. Poklopite čvrsto prianjajućim poklopcem i kuhajte 4 - 5 minuta. Povremeno protresite dok se školjke ne otvore. Pospite peršinom i poslužite s aiolijem i hrskavim bijelim kruhom.