1,5 l vode (ili temeljca za jači okus)
3 kaffir lista
1 komadić od 2-3 cm galangala ili đumbira
1-2 limunske trave
1-2 crvena čilija, sitno nasjeckana
4 češnja češnjaka usitnjena
komadić kombu alge od 3 cm
šalica svježih shiitake gljiva ili 10-ak namočenih suhih
2 šalice bok choya (ili brokule)
1 šalica cherry rajčica
150 g mekanog tofua (narezanog na kocke)
3-4 žlice tamarija
1 žlica javorovog sirupa ili kokosovog šećera
1 žlica veganske Tom Yam paste*
sok limete, po ukusu
lišće korijandera ili tajlandskog bosiljka, po želji

U temeljac ili vodu stavite lišće limete, limunsku travu, čili, češnjak i kombu. Ostavite da lagano kipi 5 minuta. Dodajte gljive i kuhajte još par minuta. Dodajte bok choy i rajčice pa nakon još nekoliko minuta dodajte tofu i začine, promiješajte i ugasite vatru. Pospite svježim korijandrom i po želji tajlandskim bosiljkom.

Napomene
Možete koristiti i drugo povrće i gljive. Iako se tradicionalno ne stavlja, možete dodati malo kokosovo mlijeka ako želite dobiti kremastiju teksturu.

*Tom Yam pasta
2 žlice ulja po želji
1 manji luk narezan na kockice
2 češnja češnjaka, usitnjena
1 žlica indijskih oraščića
1 žlica sezama (kratko tostiranog na tavi)
1 žlica čili praha ili 1 žlica kajenskog papra
1 žlica rižinog ili ječmenog misa
1 žlica javorovog sirupa ili kokosovog šećera
1 žlica soka limete
1 žlica sojinog umaka

U woku propirjajte luk i češnjak na ulju. Posebno izmiksajte ostale sastojke. Dodajte luk i češnjak i sve dobro promiješajte pa vratite nakratko u wok.
Upotrijebite odmah ili napravite veću količinu pa čuvajte 2-3 tjedna u staklenci u hladnjaku.