2 glavice luka
2 dl konjaka
1/2 l povrtnog temeljca
prstohvat origana
2 lista lovora
sol, papar
maslinovo ulje

ZA TEMELJAC
vezica svježeg povrća za juhu: žuta mrkva, narančasta mrkva, pola celera, list kelja, koraba, luk, korijen peršina
prstohvat soli, prstohvat papra 
75 dl vode

U vodu ubacite očišćeno povrće i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Kad je gotovo, procijedite u drugu posudu kako biste odvojili tekućinu od povrća.
Tekućinom koju ste dobili podlijevat ćete sastojke potrebne za francusku juhu od luka. Na maslinovom ulju pirjajte luk narezan na tanje kolutove dok ne dobije tamnosmeđu boju. Flambirajte konjakom, dodajte origano i lovor, podlijte temeljcem i sve zajedno promiješate. Poslužite s bruschettama.

ZA BRUSCHETTE
2 kriške francuza
svježi kozji sir
tartufata

Dvije kriške kruha premažite maslacem. Kozji sir pomiješajte sa žličicom tartufate i nekoliko kapi maslinovog ulja.
Smjesu namažite na kruh i zapecite u pećnici dvadesetak minuta na 150˚C dok se sir ne zažuti. 
Juhu poslužite u zdjelicama, a na vrh stavite bruschette.