Sastojci:
- 40 g bulgura,
- cherry rajčica (po želji),
- 1 žlica grožđica,
- 30 g zamrznutoga graška,
- 1 žlica svježe mente,
- jedna žlica svježeg bosiljka,
- jedna žlica svježeg peršina,
- rikula (po želji),
- ½ avokada,
- 1 žlica tahinija,
- 1 žlica limunova soka,
- himalajska sol (po ukusu),
- papar (po ukusu)
Priprema:
Bulgur kuhajte u vodi, u omjeru 1:2,5, oko deset minuta. Nakon 5 minuta kuhanja dodajte grožđice i kuhajte do kraja. U kuhani bulgur umiješajte tahini i ostavite da se ohladi.
Rajčicu narežite na kockice. Začinsko bilje operite i dobro ocijedite te sitno nasjeckajte. Grašak stavite u proključalu vodu i kuhajte 2 minute (ovisno o kvaliteti graška, po potrebi i dulje, dok ne omekša, a da zadrži intenzivnu zelenu boju). Rikulu operite i ocijedite. Četvrtinu velikog avokada ili polovicu malog izrežite na ploškice.
Bulguru dodajte grašak, rajčicu, začinsko bilje, sol, papar i limunov sok te kratko promiješajte. Dobro je da salata odmori u hladnjaku 1 - 2 sata prije posluživanja. Prebacite u zdjelu za posluživanje i ukrasite rikulom i avokadom.