Sastojci:

  • 40 g bulgura,
  • cherry rajčica (po želji),
  • 1 žlica grožđica,
  • 30 g zamrznutoga graška,
  • 1 žlica svježe mente,
  • jedna žlica svježeg bosiljka,
  • jedna žlica svježeg peršina,
  • rikula (po želji),
  • ½ avokada,
  • 1 žlica tahinija,
  • 1 žlica limunova soka,
  • himalajska sol (po ukusu),
  • papar (po ukusu)

Priprema:

Bulgur kuhajte u vodi, u omjeru 1:2,5, oko deset minuta. Nakon 5 minuta kuhanja dodajte grožđice i kuhajte do kraja. U kuhani bulgur umiješajte tahini i ostavite da se ohladi.       

Rajčicu narežite na kockice. Začinsko bilje operite i dobro ocijedite te sitno nasjeckajte. Grašak stavite u proključalu vodu i kuhajte 2 minute (ovisno o kvaliteti graška, po potrebi i dulje, dok ne omekša, a da zadrži intenzivnu zelenu boju). Rikulu operite i ocijedite. Četvrtinu velikog avokada ili polovicu malog izrežite na ploškice.   

Bulguru dodajte grašak, rajčicu, začinsko bilje, sol, papar i limunov sok te kratko promiješajte. Dobro je da salata odmori u hladnjaku 1 - 2 sata prije posluživanja. Prebacite u zdjelu za posluživanje i ukrasite rikulom i avokadom.