Sol svakom jelu pojačava okus

Jedini začin koji ima gotovo svako domaćinstvo je sol. Ona svakom jelu pojačava okus.

"Volim običnu morsku sol kao višenamjenski začin", rekla je Jessica Cording za mbg. Iako je sama po sebi izvrsna, odlično poprima razne okuse, što vaša jela zaista može podići na višu razinu.

Ova tri recepta za jednostavne infuzirane soli koje nude bogatsvo okusa dolaze iz knjige The Olive Oil & Sea Salt Companion Suzy Sherr.

Sriracha sol

"Ova sol crvenih tonova dodaje vatrenu notu prženim jajima, piletini s roštilja, salatama, pa čak i - vjerovali ili ne - sladoledu od vanilije", kaže Sherr u knjizi .

Sastojci

  • ½ šalica morske soli
  • 1 žlica srirache

Postupak pripreme

  1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte morsku sol i srirachu u maloj zdjeli, pa rasporedite po pripremljenom limu za pečenje.
  3. Isključite pećnicu. Stavite lim unutra i pustite da odstoji 3 do 4 sata, dok se smjesa potpuno ne osuši.
  4. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi dok ne bude spremno za upotrebu.

Sol s ružmarinom

Prema Sherr, ova sol je "izvrstan začin jajima, krumpiru, butternut bundevi ili piletini".

Sastojci

  • ½ šalica morske soli
  • 1 do 2 žlice suhog ružmarina

Postupak pripreme

  1. Stavite ¼ šalice morske soli i ružmarin u mlinac za začine, čisti mlinac za kavu, ili mužar. Grubo sameljite.
  2. Prebacite u malu posudu i promiješajte zajedno s preostalom morskom soli.
  3. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi dok ne bude spremno za upotrebu.

Sol s citrusima

"Bilo koja vrsta citrusa ovdje djeluje", piše Scherr, "Isprobajte ovu sol posipanu preko currya ili domaćih slanih karamela, kao završni dodir na šparogama ili u koktelima."

Sastojci

  • ½ šalica morske soli
  • 1 žlica naribane korice citrusa (limun, naranča, limeta itd.)

Postupak pripreme

  1. Zagrijte pećnicu na 100 ° C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte sol i citruse u maloj zdjeli. Smjesu trljajte između prstiju dok se ne sjedini. Rasporedite po pripremljenom limu za pečenje.
  3. Pecite oko sat vremena, ili dok se kora citrusa potpuno ne osuši. Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Sada možete staviti sol u blender ako je želite usitniti.
  4. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi; izdržat će nekoliko mjeseci.

Osim što će obogatiti vaša jela, domaća infuzirana sol može biti savršen mali DIY poklon.