Sastojci:

  • 1 šaka baby špinata
  • 1 avokado
  • 1 tikvica
  • 1 šaka mikrobilja (po izboru)
  • 1 šaka edamame mahuna ili graška
  • 1 šalica kvinoje

Zeleni dresing:

  • 1 vezica peršina
  • 2 šake svježeg bosiljka
  • nekoliko listova svježe mente
  • maslinovo ulje
  • rižin ocat
  • med
  • dijon senf

Priprema:

Isperite dobro kvinoju. Skuhajte je u dvije šalice vode u otvorenoj posudi, s malo soli. Kada se kvinoja skuha, maknite je s vatre i poklopite na 5 minuta. Edamame kratko blanširajte, kao i baby špinat. Svježu tikvicu narežite na tanke trakice pomoću spiralizatora ili nožića za guljenje.

Zeleni preljev: U multipraktik stavite sve sastojke, posolite i miksajte dok smjesa ne postane svilenkasta i gusta. Na dno posude za posluživanje rasporedite kvinoju, a zatim redajte sve ostale sastojke. Buddha bowl možete obogatiti mješavinom crnog i bijelog sezama te sjemenkama suncokreta.

Ovo je jelo prepuno važnih nutrijenata, a lako se priprema. Edamame je bogat bjelančevinama, kao i kalcijem, vlaknima i vitaminom A.