Salate su savršeno jelo za nadolazeće ljeto i vrućine – brzo i lako se pripremaju i osvježavajuće su. Također, ljeti našem tijelu posebno odgovara mediteranska prehrana za koju već znamo da ima mnoge zdravstvene prednosti. Zato vam u nastavku prenosimo odličan recept za mediteransku salatu od slanutka food blogerice Jeanine s portala Love and Lemons.

„Salata od slanutka već je godinama jedan od mojih omiljenih ručkova. Zbog proteina iz slanutka dovoljno je obilna da bude samostalan obrok, ali može poslužiti i kao zdrav prilog“, poručuje Jeanine.

Sastojci:

Kozji sir
Datulje
Krastavci
Cherry rajčice
Zapečena crvena paprika
Nasjeckani svježi peršin
Kuhani slanutak 
Bosiljak ili metvica

Preljev za salatu:

Limunov sok i korica
Češnjak
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Pržene sjemenke kumina (samo pržite sjemenke oko 30-ak sekundi dok ne zamirišu, lagano ih zgnječite i umutite ih zajedno s ostalim sastojcima za preljev)

Priprema:

Salatu započnite svijetlim, začinjenim preljevom od limunovog soka i korice, češnjaka, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i prženih sjemenki kumina. Izmiješajte ga na dnu velike zdjele. Nakon toga dodajte povrće, datulje, slanutak i peršin i promiješajte. Zatim nanesite na sir, preostalo začinsko bilje, slanutak i poslužite!