Tijesto
250 g brašna
125 g maslaca
prstohvat šećera
3 prstohvata soli
Zagrijte pećnicu na 160ºC.
U posudu ulijte 4 jušne žlice vode, dodajte maslac, šećer, sol i stavite na laganu vatru kako bi se sastojci rastopili. Pustite da se smjesa ohladi. U rastopljenu i ohlađenu smjesu dodajte brašno i miješajte sastojke dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu. Tijesto upotrijebite odmah: razvaljajte ga, ubacite u kalup za pite i po stranicama kalupa rasporedite prstima. Izbockajte ga vilicom prije pečenja. Stavite ga u pećnicu na 15 minuta. Izvadite ga nakon toga i napunite nadjevom.

Nadjev
veliki ljubičasti luk
2 velike rajčice
250 g svježeg kozjeg sira
jaje
papar
sol
origano
Na tavu bacite luk, pospite ga žličicom šećera i dinstajte dok se ne karamelizira. Izrežite i posolite rajčice kako bi pustile sav sok, a zatim ga ocijedite.
Na tijesto u kalupu složite red kozjeg sira, preko njega rajčice i luk, pobacajte ostatak sira po vrhu i zalijte svježim, umućenim jajetom. Posolite prstohvatom soli, papra i origana i ponovno stavite da se peče 30 minuta. Izvadite i poslužite toplo, narezano na kriške.