Potrebno vam je:

2 pune šalice jabuka i dunja nasjeckanih na kockice
1/2 šalice grožđica
cimet
šalica oštrog brašna
1/2 šalice kokosova brašna
1/2 šalice zobenih pahuljica
prstohvat soli
1/4 šalice omekšanog maslaca

Stavite kockice voća u posudu za kuhanje, dodajte prstohvat soli i pola šalice vode pa kuhajte oko 30 minuta, otklopljeno i uz povremeno miješanje. Ako treba, dolijte još malo vode tijekom kuhanja. Voće treba izgledati kao skuhan džem i dobiti crvenkastu boju.

U tako skuhan vreo „džem” umiješajte pola šalice grožđica, prethodno natopljenih u vrućoj vodi i zatim ocijeđenih. Dodajte malo cimeta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte šalicu oštrog brašna, pola šalice kokosova brašna i pola šalice zobenih pahuljica. Dodajte prstohvat soli i omekšani maslac. Umijesite tijesto i dodajte samo toliko vode koliko je potrebno da se tijesto lakše umijesi. Ostavite da odstoji 15 minuta. Namažite maslacem kalup za tart. Kuglu tijesta razvaljajte i valjkom prenesite u lim.

Podignite rubove tijesta oko 2 cm. Probodite tijesto nekoliko puta vilicom i ubacite ga u pećnicu. Pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, pa onda na 180 stupnjeva 10-ak minuta, sve dok se ne počne rumenjeti. U tako ispečenu koru dodajte „džem” od jabuka i dunje, poravnajte i pecite još 5 do 10 minuta.