Za 2 – 3 osobe

1 šalica kvinoje
2 šalice kipuće vode
sol
1 ½ šalica kockica bundeve
8 polovica sušenih rajčica ili šaka maslina
½ šalice oraha
2 manja ljubičasta luka
1 vezica peršina
5 žlica maslinova ulja
jabučni ocat ili sok limuna
tamari umak ili sol
svježe mljeveni papar

Sušene rajčice namačite u toploj vodi dok pripremate ostale sastojke. Kvinoju operite, dobro ocijedite i prelijte je kipućom vodom. Dodajte prstohvat soli, poklopite posudu, smanjite vatru i kuhajte 15-ak minuta, dok kvinoja ne upije svu tekućinu. Pustite da se malo ohladi.

Na pari skuhajte kockice bundeve (može i s korom ako je bundeva zdrava i ekološki uzgojena) dok skroz ne omekšaju. Luk nasjeckajte na sitne kockice, peršin dobro usitnite, a orahe nasjeckajte na manje komadiće. Namočene rajčice ocijedite i nasjeckajte na trakice. Sve sastojke pomiješajte u većoj zdjeli pa dodajte ulje, ocat ili limunov sok, papar i na kraju tamari umak ili sol.

Poslužite mlako ili na sobnoj temperaturi, a ako su vam dostupne manje bundeve, izdubite ih, skuhajte na pari i napunite ih ovom salatom – svi će biti oduševljeni. U slast!