2 komada pilećih prsa bez kože, narezanih na trakice
3 žlice tamnog sojina umaka
2 žlice kineskog rižina vina ili suhog sherryja
1 žlica ulja
1 krupno narezan veliki luk
5 cm svježega korijena đumbira, sitno narezanog
150 g tanko narezanih shiitake gljiva
120 ml pilećeg temeljca
2 žlice umaka od kamenica
150 g svježega graška
450 g udon rezanaca
Začinite piletinu dvjema žlicama sojina umaka i rižinim vinom i ostavite sa strane. U velikom loncu zakuhajte vodu za tjesteninu.
Zagrijte ulje u velikom woku i dodajte luk. Žustro miješajte dok se prži na visokoj temperaturi dvije minute, sve dok luk ne omekša. Dodajte đumbir i kuhajte još dvije minute.
Ubacite piletinu i pržite dok malo ne posmeđi pa dodajte shiitake gljive te kuhajte još minutu i pol.Umiješajte ostatak sojina umaka, temeljac i umak od kamenica. Dodajte grašak te zagrijte do vrenja, neka se kuha jednu minutu.
Lagano umiješajte kuhane rezance. Provjerite je li dovoljno začinjeno, a ako je potrebno, dodajte još sojina umaka te odmah poslužite u zdjelicama.