Ovaj prirodni lijek pokazao se djelotvornim kod srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, kad ste pod stresom. Dobar je i kod angine pectoris.

Sastojci:

  • 10 svježih stabljika peršina (bez korijena)
  • litra prirodnog domaćeg crnog ili bijelog vina
  • dvije žlice vinskog octa
  • 300 g prirodnog čistog pčelinjeg meda

Priprema: Peršin potopite u litru čistog prirodnog vina i dodajte ocat. Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može pjeniti). Potom dodajte med i ostavite da se lagano kuha još 4 minute.

Vruće vino procijedite i još toplo nalijte u boce koje ste prethodno isprali jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Upotreba: Napitak se koristi svakodnevno, po jušna žlica do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je piti dulje vremensko razdoblje.