Tijesto:
3 šalice sušenog kokosa ili kokosova brašna
2 šalice heljde (namočene, proklijale i dehidrirane, ili još kokosa)
1 šalica mekanih datulja (ako nemate svježe, onda ih namočite u vodi i ocijedite)
1 šalica čipsa od kokosa
Nadjev:
4 šalice borovnica
2 žlice chia sjemenki
1/4 šalice sirupa od agave
2 žlice soka od limuna
1 žlica limunove korice
Glazura:
1/3 šalice otopljena kokosova maslaca
2 žličice sirovog sirupa od agave
3 - 4 žlice soka od limuna
Za tijesto miksajte sve sastojke u multipraktiku dok se dobro ne povežu. Kada pritisnete prstima, smjesa bi trebala biti povezana. Uzmite 2/3 smjese i stavite u dno kalupa obloženo masnim papirom. Stavite u dehidrator. Preostali dio kore dodajte u smjesu čipsa od kokosa i stavite na list ladice dehidratora.
Kore sušite 10 sati (tada možete ukloniti i staviti u hladnjak). Zatim oprezno izvadite koru iz kalupa (jako je krhka pa koristite lopaticu) i stavite na ladice dehidratora na sušenje dok ne postane hrskava (još otprilike 6 sati).
Za nadjev stavite borovnice u zdjelu. Uzmite 2/3 šalice borovnica i stavite u multipraktik s chia sjemenkama, sirupom od agave, limunovom koricom i sokom pa miksajte dok ne postane glatko. Vratite u zdjelu s ostatkom borovnica i dobro pomiješajte. Ulijte smjesu na tijesto i razmažite.
Za glazuru miksajte maslac, sirup od agave, vaniliju i sok od limuna dok ne postane glatko (treba biti tekuća glazura). Stavite u plastičnu vrećicu kojoj ste odrezali vrhu i ukrasite kolač.
Ostavite da odstoji u hladnjaku 1 sat kako bi se nadjev malo stvrdnuo, a zatim poslužite!