Od svibnja 2020. prolazimo kroz ciklus pomračenja Strijelac - Blizanci, ali on se sada bliži kraju i završit će 4. prosinca s potpunom pomrčinom Sunca u vrijeme mladog Mjeseca (vidljiva je samo s Antarktike). Pomrčine su inače moćne sile koje donose velike promjene, događaje koji mijenjaju i transformiraju naše živote, usmjeravaju nas točno tamo gdje trebamo ići...

Pomrčine mogu donijeti nove prilike i početke u vaš život, pa ostanite otvoreni za ono što će vam se naći na putu. Možda ćete otkriti da dolazi nagrada za naporni rad. Ova potpuna pomrčina Sunca u vrijeme mladog Mjeseca predstavlja posljednji korak na putovanju kojim smo išli do sada, kulminaciju svih naših energija od početka ciklusa pomrčina, pa ga možemo iskoristiti za privlačenje onoga što želimo.

Gledajući dublje u svemir, i Merkur i Neptun su aktivni u vrijeme ove pomrčine pa je moguće da će nam se otkriti neke do sada skrivene istine. Međutim, kad god je Neptun kao planet intuicije umješan, uvijek je važno vjerovati svojim instinktima i unutarnjem glasu bez obzira na to kakvi uvidi nam se javljaju. U ovom periodu je dobro zaviriti u sebe, a razgovor i zapisivanje onoga što nam je na umu može djelovati terapeutski. Kakve god da se teme i razgovori pokrenu, ne zaboravite biti nježni, strpljivi i puni ljubavi prema sebi.

Sve u svemu, ova pomrčina je snažan trenutak u godini i vjerojatno će nas dovesti do cilja na kojem smo naporno radili. Dok stižemo na novu destinaciju, važno je odvojiti vrijeme za zahvalnost zbog naučenih lekcija.