Susret Jupitera i Neptuna na 23′ Riba ostavit će traga na nama i našim životima. Iznimno je rijedak, poseban po svojoj energiji humanosti, svemirske milosti, maštovitosti i kreativnosti. Iako će biti egzaktan 12. travnja, osjećamo ga i ovih dana. Nešto duboko se u nama mijenja. Možda ne znamo što ni kuda će nas odvesti, ali ako svjesno promatramo svoj život i želimo dobro sebi i drugima, otvorit će se neka vrata, ukazat će se novi put, vizija sretnije i bolje budućnnosti.

Pokazuje nam se red i smisao, istina u onome što je dosad bilo kaotično i nejasno. Tražimo li istinu, dobit ćemo je. Živimo li u poricanju, to je ono što dolazi. Mi biramo. Biramo hoćemo li i dalje živjeti u nekoj vrsti sljepila i bježati od istine ili ćemo odabrati put priznanja i dublje svjesnosti o sebi i svom životu. U nesmislu pronalazimo smisao. U kaosu vidimo savršeni red. Ovo je simbol oceana, morskih dubina, intuicije, bezuvjetne ljubavi, meditacije, unutarnjeg mira, snova, iscjeljenja, humanosti, nesvjesnog i božanske iskre u svakome od nas.

Humanost. Budimo ljudi. Naučimo oprostiti onima koji su nas povrijedili, shvatiti što smo iz toga naučili, zahvaliti na iskustvu, krenuti dalje i tražiti bolje za sebe.

Kreativnost. Inspiracija i maštovitost nam pomažu da se izrazimo kroz kreativni rad. Film, ples, glazba, fotografija, bilo koja vrsta umjetnosti i kreativni izričaj čine nam dobro.

Vizija. Vidite li sebe u budućnosti? Imate li jasnu namjeru što želite ostvariti? Vizualizirajte je kao da se već ostvarila, kao da je sada već živite. Sanjajte otvorenih očiju i vjerujte u čuda.

Duhovnost. Vjera i molitva imaju snagu manifestacije. Postoji nevidljivi svijet koji je tu zbog nas i mi zbog njega. Jedno smo. Otamo smo potekli, tamo se i vraćamo. Tražite svoj svemir za pomoć i podršku.

I na kraju…

Ljubav. Volite. Otvorite svoje srce. Iscijelite povrede iz prošlosti. Pošaljite ljubav osobi koja vas je povrijedila. Krenite dalje s vjerom da je ljubav za vas moguća.

Mi biramo. Negativne namjere, laži i zlostavljanje drugih vraćaju se poput bumeranga. Sve loše što činimo, upravo pristiže natrag.  A svemir je iznimno kreativan kada nas upozorava. Negativni učinci ovog aspekta mogu donijeti laž, iluziju, prevaru, neiskrenost, pretjerivanje, sklonost bijega od stvarnosti, sklonost alkoholu i opijatima. Promjene kroz koje ćemo prolaziti bit će suptilne, možda i ne baš vidljive u vanjskom svijetu. Ali u svakom od nas pokrenut će se jedan kotačić, dogodit će se pomak koji će utjecati na našu budućnost, pa i na kolektivnu svijest.

Posljednji put ovaj je aspekt bio prisutan u prosincu 2009. godine, no u znaku Vodenjaka. Možda vam to donekle pomogne da detektirate na koji bi način ova energija mogla danas biti važna za vas.