Planet Uran od 24. kolovoza 2022. godine kreće retrogradno, i ostat će u ovoj fazi do 22. siječnja 2023. godine. Pruža nam priliku da zastanemo, odmorimo se od turbulencija i naglih promjena, uhvatimo dah, napravimo pauzu... Kada je retrogradan, Uran želi da stvari gledamo na novi način. Osim Urana, sljedećih mjeseci očekuje nas retrogradni Merkur (od 9. rujna), a do kraja listopada i Mars kreće retrogradno, što će dodatno usporiti energiju. 

Retrogradna faza šalje snažne valove energije potičući nas da usporimo, razmislimo, povučemo se i ponovo pogledamo prošlost. Mnogo je lakše ako prihvatimo ovu energiju, i kreiramo u skladu s njom.

Retrogradni Uran će biti u znaku Bika, a ovaj zemljani znak favorizira stabilnost i dosljednost. Uran je, s druge strane, energija koja je van okvira, radikalna i koja pomiče granice. Iako je Uran u Biku od 2018. godine, tema iz ovog perioda bi se mogla ponovo pokrenuti u našim životima kada započne retrogradno putovanje. U ovim danima, do siječnja 2023. godine važno je da razmislite gdje treba uspostaviti ravnotežu. 

Retrogradni Uran također može ublažiti svaki šok oko iznenađujućih ili naglih promjena koje su se dogodile od početka godine. Počinjemo gledati iz druge perspektive, situacije su nam jasnije, a stvari u koje smo nekada bili nesigurni, sada se čine sigurnijima. 

Otvaramo se za nove i dobre stvari, one koje su nam suđene.