U subotu, 10. rujna, čekaju nas dva snažna astrološka događaja. Naime, počinje retrogradni Merkur, ovoga puta u znaku Vage, koji će trajati do 2. listopada. Ovo je razdoblje kada su češći zastoji, problemi s računalima, mobitelima, puknuće gume na cesti ili nešto slično. Otežana je i komunikacija s drugima.

Također, retrogradni Merkur voli u naše živote dovoditi osobe iz prošlosti pa je vrlo vjerojatno da ćete u ovom periodu neočekivano sresti bivšeg partnera ili prijatelja iz prošlosti ili će vam se javiti netko iz prošlosti.

Isti dan nas čeka i pun Mjesec u znaku Ribe koji će se poravnati s Neptunom. Tada snažno i intenzivno sanjamo. Dakle, u ovom razdoblju obratite pozornost na svoje snove jer vam mogu donijeti važne poruke.

Ovog dana možemo biti osjetljivi, teško se koncentrirati, naši postupci mogu biti zamagljeni emocijama. Stoga neće biti neobično ako budete malo rastreseni i nestabilni. Pun Mjesec je razdoblje kada intenzivna energija dolazi na Zemlju, što svatko od nas može osjetiti. Mogu se pojaviti vanjski i unutarnji sukobi.

Ipak, nemojte paničariti, samo pripazite da si 10. rujna ne postavljate prezahtjevne planove i ne očekujte previše od sebe. Radite stvari sporije i pažljivije. Najbolje bi bilo što više izbjegavati stres i žurbu te pokušati dan provesti što mirnije. Budući da će biti vikend, predlažemo da ga provedete u prirodi u laganoj šetnji ili bilo kojoj aktivnosti koja vas opušta i smiruje.